ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Αναστάσιος Ροζολής.

Δυναμική συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην Eurosatory 2024

Συνολικά, 22 εταιρείες, οντότητες και οργανισμοί από την Ελλάδα συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έκθεση άμυνας και ασφάλειας στην Ευρώπη που γίνεται στο Παρίσι. 

Δυναμική συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory 2024 που άνοιξε τις πύλες της στο Παρίσι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουνίου. Το ελληνικό περίπτερο διοργανώνει για πρώτη φορά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), με τη συνδρομή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας.

Συνολικά, 22 εταιρείες, οντότητες και οργανισμοί από την Ελλάδα συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έκθεση άμυνας και ασφάλειας στην Ευρώπη. 

Ειδικότερα υπό την αιγίδα του ελληνικού περιπτέρου συμμετέχουν οι εξής οντότητες και εταιρείες: Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), ENTERPRISE GREECE S.Α, DEFEA-ROTA SA,AKMON S.A., ALTUS LSA, B&T COMPOSITES , CENSUS S.A., COMPONOUS,  ELMON SA,  FEAC ENGINEERING PRIVATE COMPANY, GLASSART S.A., HELLENIC DEFENCE SYSTEMS SA, IANUS CONSULTING GREEK BRANCH, INTRACOM DEFENSE, LAMBDA AUTOMATA, MEVACO S.A., MILTECH HELLAS SA, PAPAGEORGIOU WIRELAND.

Το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφθηκε την πρώτη ημέρα της έκθεσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ κ. Τάσο Ροζολή και επισκέφτηκε τους χώρους των εταιρειών.

Δυνατοί συμβολισμοί

Στο χώρο του ΣΕΚΠΥ στην έκθεση, εκτός από τις εταιρείες οι οποίες εκθέτουν τα καινοτόμα προϊόντα τους, υπάρχουν ιδιαίτερα συμβολικά εκθέματα και ιστορικές παραπομπές. 

Ειδικότερα, ιδιαίτερη θέση έχει δημιουργηθεί για τον Παντελή Καρασεβδά (1876-1946), ο οποίος ήταν έφεδρος Υποστράτηγος του Ελληνικού Στρατού και έφεδρος Συνταγματάρχης του Γαλλικού Στρατού.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν φωτογραφίες και να διαβάσουν για τον Παντελή Καρασεβδά ο οποίος ήταν χρυσός ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της σκοποβολής στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Πολέμησε στον ατυχή πόλεμο του 1897, στον Μακεδονικό Αγώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον αγώνα της Βορείου Ηπείρου το 1914. Πολέμησε επίσης στη μάχη του Βερντέν όπου γνωρίστηκε προσωπικά με τον Στρατηγό Ντε Γκωλ, στη Μάχη των Δαρδανελίων ως επικεφαλής στη Λεγεώνα των Ξένων καθώς και στη Μάχη του Σκρα και αργότερα στη Μικρασιατική εκστρατεία και στην Εθνική Αντίσταση. Ανέπτυξε επίσης σημαντική πολιτική δράση καθώς τον διακατείχαν έντονες δημοκρατικές και φιλελεύθερες πεποιθήσεις.

Επίσης, στον χώρο του ΣΕΚΠΥ θα υπάρχει ένα ξεχωριστό έκθεμα που δεν συνηθίζεται σε στρατιωτικές εκθέσεις αλλά φέρει ιδιαίτερα σημαντικούς συμβολισμούς. Θα εκτίθεται δάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, καθώς φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες λαμβάνουν χώρα στο Παρίσι όπου φιλοξενείται η έκθεση.

Η παρουσία των ελληνικών εταιρειών είναι ακόμα πιο δυναμική από την τελευταία έκθεση Eurosatory το 2022 καθώς η ελληνική αμυντική βιομηχανία αναπτύσσεται και ισχυροποιείται.

Ο ΣΕΚΠΥ συνεχίζει δυναμικά να προωθεί τα συμφέροντα του κλάδου της άμυνας εκτός συνόρων, καθώς έχει ήδη διοργανώσει εθνικά περίπτερα σε κάποιες από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις άμυνας και ασφάλειας ενώ πλέον έχει καθιερωθεί η διοργάνωση της  έκθεσης DEFEA στην Αθήνα με τον ΣΕΚΠΥ συνδιοργανωτή.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Rozolis-Tasos-SEKPY
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» ΣΕΚΠΥ για μη συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι δεν έχει ληφθεί μέριμνα για συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας στα προγράμματα των F-35 και Constellation.
businessdaily-Theon-Euronext
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Theon International στις κορυφαίες εταιρείες του Euronext Tech Leaders

H πρωτοβουλία Euronext Tech Leaders υποστηρίζεται από ένα ισχυρό δίκτυο εταίρων και έχει ως στόχο την αναγνώριση και υποστήριξη κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στην αγορά του Euronext.