ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mytilineos
Φωτο: Mytilineos

Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση εξαγοράς της Imerys Βωξίτες από Mytilineos

«Η υπό κρίση συγκέντρωση έχει κάθετη διάσταση και αφορά επιμέρους σχετικές αγορές που εντάσσονται στην παραγωγή και εμπορία βωξίτη και αλουμίνας», αναφέρει η Επ. Ανταγωνισμού.

Το «πράσινο φως» για την εξαγορά της εταιρείας Imerys Βωξίτες από τη Mytilineos έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς δεν εμπίπτει σε κάποια παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού που ισχύουν. 

Όπως αναφέρει η Επ. Ανταγωνισμού στην ανακοίνωσή της: «Στις 19 Δεκεμβρίου 2023, σε συνεδρίασή της σε Ολομέλεια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 837/2023 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. επί της εταιρίας IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ηγείται του ομώνυμου Ομίλου επιχειρήσεων, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δραστηριοποιείται ιδίως στους τομείς της μεταλλουργίας, της ενέργειας και των κατασκευών. H ΙΜΕΡΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ δραστηριοποιείται στη εξόρυξη και εμπορία βωξίτη, αναφέρει ανακοίνωση.

Η υπό κρίση συγκέντρωση έχει κάθετη διάσταση και αφορά επιμέρους σχετικές αγορές που εντάσσονται στην παραγωγή και εμπορία βωξίτη και αλουμίνας. Κατά την κρίση της ΕΑ, η συγκέντρωση δεν θα επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών, κι ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Γίνεται ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η εξαγορά της IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας παραγωγής σε 1,2 εκατ. τόνους που θα είναι και από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα υπάρξουν και σοβαρές οικονομίες κλίμακας σε όλα τα επίπεδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση της εξαγοράς της Watt and Wolt από Mytilineos

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η συμφωνία αυτή δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Υπογραφή δύο 10ετών PPAs για Data Centers στο Δουβλίνο

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της Keppel DC REIT και της Mytilineos και με αυτά τα PPAs, το 92% της ενέργειας που χρησιμοποιείται σήμερα στις δύο εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Δουβλίνο θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές στην Ιρλανδία.