ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Τρέχει» η επέκταση της Pepco στην Ελλάδα με νέο κατάστημα στην Παιανία

Ο πολωνικός όμιλος πλέον λειτουργεί 27 καταστήματα στην χώρα μας ενώ αναμένεται να προσθέσει ακόμη 400 νέα σημεία πανευρωπαϊκά μέσα στο 2024. Αύξησε τις πωλήσεις του συνολικά κατά 17% φέτος συγκριτικά με την περσινή χρήση.

Ένα νέο σημείο πώλησης πρόσθεσε πριν λίγες ημέρες η αλυσίδα Pepco στην χώρα μας, σε συνεργασία με την Premia Properties ΑΕΕΑΠ. Το νέο κατάστημα βρίσκεται στην Παιανία, σε κτήριο το οποίο είναι ιδιοκτησία της Premia με διάρκεια μισθώματος τα 10 έτη. Καλύπτει εμβαδόν 555 τμ και διαθέτει ισόγειο χώρο στάθμευσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Σημειώνεται ότι η Premia Properties είχε έλθει σε σε συμφωνία με τον πολωνικό ομιλο ένδυσης και ειδών σπιτιού για την κατασκευή κι ανάπτυξη του καταστήματος στις αρχές του έτους. Πλέον, η αλυσίδα μετράει συνολικά 27 σημεία στην Ελλάδα, ενώ η παρουσία της εκτείνεται σε 17 χώρες της Ευρώπης, με περισσότερα από 4.600 καταστήματα.

Ακόμη 400 νέα σημεία πρόκειται να προστεθούν στο δίκτυο του πολωνικού ομίλου πανευρωπαϊκά μέσα στην τρέχουσα δωδεκάμηνη χρήση, σε συνέχεια της προσθήκης 668 καταστημάτων μέσα στην χρήση που ολοκληρώθηκε στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ο όμιλος εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία σε σχέση με τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των μεγεθών του μέσα στο 2024, εκτιμώντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις για τα νοικοκυριά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σταδιακά θα εκτονωθούν. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην βελτίωση των περιθωρίων κέρδους του ομίλου, σε συνέχεια ενός έτους κατά το οποίο επετεύχθησαν πωλήσεις ρεκόρ.

Ειδικότερα, η δωδεκάμηνη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 σηματοδότησε την αύξηση του τζίρου του ομίλου Pepco κατά 17,7% συγκριτικά με πέρσι, στα 5,64 δισ ευρώ, ενώ μόνο η ομώνυμη αλυσίδα είχε αύξηση τζίρου κατά 6,3% σε συγκρίσιμη βάση. Τα μεικτά κέρδη του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 15,3% το υπό εξέταση διάστημα, αγγίζοντας τα 2,26 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA βελτιώθηκαν κατά 3,1%, σε 753 εκατ ευρώ.

Κάμψη κατά -33,7% καταγράφηκε ωστόσο στα κέρδη προ φόρων του ομίλου, τα οποία υποχώρησαν σε 202 εκατ. ευρώ, από 253 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Επιπλέον, ο καθαρός δανεισμός του αυξήθηκε σε 411 εκατ. ευρώ την χρήση του 2023, από 275 εκατ. ευρώ την χρήση του 2022, τροφοδοτώντας εν πολλοίς την επέκταση του δικτύου καταστημάτων Pepco και Poundland πανευρωπαϊκά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην... επίθεση η πολωνική Pepco, έφτασε τα 27 καταστήματα στην Ελλάδα

Ο πολωνικός όμιλος είχε αυξημένα έσοδα κατά 11% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, κυρίως χάρη στη συστηματική επέκταση των αλυσίδων του. Προβληματισμός για την Ερυθρά Θάλασσα και τις επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από μηδέν σε 15 καταστήματα η Pepco μέσα σε μόλις εννέα μήνες

Ο πολωνικός όμιλος ανοίγει αύριο το νέο του κατάστημα στο Κιλκίς σε υλοποίηση του πλάνου εντατικής διεύρυνσης της παρουσίας του πανευρωπαϊκά. Αυξημένες πωλήσεις κατά 22% το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Pepco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεπέρασε το 20% η αύξηση πωλήσεων του ομίλου Pepco στο εξάμηνο

Ο όμιλος επεκτείνει την παρουσία του πανευρωπαϊκά, διαθέτοντας επενδυτικά κονδύλια 400 εκατ. ευρώ για φέτος. Το δέκατο κατάστημα της αλυσίδας Pepco στη χώρα μας θα ανοίξει το επόμενο διάστημα στην Παιανία.
Pepco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει την παρουσία της η Pepco, διευρύνει το δίκτυο καταστημάτων

Το νέο κατάστημα στην Παιανία, που αποτελεί ακίνητο της Premia Properties, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2023 και η διάρκεια μίσθωσης είναι 10 έτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχής αύξηση τζίρου από την Pepco με «όπλο» τις χαμηλές τιμές

Η επέκταση του δικτύου καταστημάτων πανευρωπαϊκά τροφοδοτεί την αύξηση του τζίρου για τον πολωνικό όμιλο. Σε λειτουργία ήδη 8 καταστήματα της ομώνυμης αλυσίδας στην Ελλάδα, ενώ νέα προστίθενται προσεχώς.