ΓΔ: 902.04 0.24% Τζίρος: 72.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ξηλώνει τη διοίκηση της Folli Follie η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αίτηση στο Πρωτοδικείο με βάση πρόσφατη τροπολογία κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητώντας τον ορισμό νέας διοίκησης στη Folli Follie.

Πρωτοβουλία για τη τοποθέτηση νέας διοίκησης στη Folli Follie αναλαμβάνει η Eπιτροπή Κεφαλαιαγόρας πριν τη συνέλευση των μετόχων στις 20 Φεβρουαρίου όπου ο Δ. Κουτσολιούτσος έχει θέσει θέμα ορισμού νέας διοίκησης.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπέβαλε στο μονομελές πρωτοδικείο, αίτημα για αντικατάσταση της διοίκησης της Folli Follie και τον διορισμό με προσωρινή διαταγή νέας διοίκησης στην εταιρεία.

Η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θεωρείται ως «απάντηση» στο αίτημα του βασικού μετόχου της εταιρείας, Δ. Κουτσολιούτσου, να συμπεριληφθεί στα θέματα της προσεχούς γενικής συνέλευσης στις 20 Φεβρουαρίου, και θέμα αντικατάστασης της διοίκησης και των ανεξάρτητων μελών του Δ.Σ.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε προαναγγείλει ότι θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της Folli Follie, βάσει των στοιχείων που προέκυψαν στο πλαίσιο του διενεργούμενου διαχειριστικού ελέγχου, αλλά και ευρημάτων που ετέθησαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, μετά από έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει ανέφερε ότι: «Σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθιστά σαφές ότι ασκεί το εποπτικό της έργο μεθοδικά, συγκροτημένα, μακριά από λογικές αντιδικίας, χωρίς να απαντά σε οποιονδήποτε ελιγμό ιδιωτών που εμπλέκονται σε ερευνώμενες υποθέσεις. Βάσει στοιχείων που προκύπτουν στο πλαίσιο του διενεργούμενου διαχειριστικού ελέγχου αλλά και ευρημάτων που ετέθησαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας».

Με βάση τις νέες εξουσίες που έχουν δοθεί με πρόσφατο νόμο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη προχωρήσει στην παύση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. της εταιρείας, ενώ τοποθέτησε και δύο νέα μέλη.

Βασικός στόχος της Ε.Κ είναι να αναληφθούν παρεμβάσεις για την αποκοπή της εταιρείας από την οικογένεια των βασικών μετόχων. Το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, η Folli Follie είχε αποστείλει πρόσκληση στους ομολογιούχους προς παροχή συγκατάθεσης στο νέο σχέδιο εξυγίανσης την οποία χαρακτήριζε αφετηρία της Οικονομικής Αναδιάρθρωσης του Ομίλου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

folli follie, kosmima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τζ. Κουτσολιούτσου

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ευθυγραμμίστηκε με την εισήγηση της εισαγγελέως που έκρινε οτι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα του, καθώς είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων αν μείνει ελεύθερος.