ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Vodafone

Vodafone: Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. σε έσοδα, ιστορικό ρεκόρ στα data

Λαμβάνοντας ώθηση από τα έργα πληροφορικής που κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς ο πάροχος κατέγραψε αύξηση 5% των εσόδων του, ενώ η χρήση των data εκτοξεύτηκε κατά 60% σημειώνοντας νέα ιστορική επίδοση.

Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ η Vodafone Ελλάδος που είδε τα μεγέθη της να ενισχύονται εξαιτίας των ψηφιακών έργων, ενώ η εταιρεία κατέγραψε και ιστορικό ρεκόρ στην κατανάλωση των δεδομένων κινητής με τη χρήση να έχει πλέον εκτοξευτεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Vodafone, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,013 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 5,1% σε σχέση με τα 964 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το αντίστοιχο οικονομικό έτος Απρίλιος 2022 – Μάρτιος 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στο δ' τρίμηνο του 2024 τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδας σημείωσαν οργανική ανάπτυξη ύψους 10,2 %, και διαμορφώθηκαν στα 239 εκατ. ευρώ. Επίδοση που αντανακλά την ισχυρή ζήτηση για υπηρεσίες συνδεσιμότητας από εταιρικούς πελάτες και τη σημαντική συνεισφορά των έργων ICT.

Στα 201 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDAaL), εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλά και των επιβαρύνσεων από ανεξόφλητα συμβόλαια πελατών. Οι επενδύσεις αυξήθηκαν οριακά στα 144 εκατ. ευρώ από 137 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Η πελατειακή βάση της κινητής αυξήθηκε κατά 146.000 πελάτες και έφτασε τα 4,309 εκατ., με την εταιρεία να προσθέτει 19.000 συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι συνδρομητές συμβολαίου αντιπροσωπεύουν το 45,4% των πελατών της εταιρείας στην κινητή. Με τους χρήστες να περνούν όλο και περισσότερες ώρες διασυνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, κατεγράφη «έκρηξη» στη χρήση data, η οποία αυξήθηκε κατά 60% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο φτάνοντας τα 453 PetaByte, συνεχίζοντας σε ρυθμούς ιστορικών επιδόσεων για την εταιρεία.

Στη σταθερή, και τον έντονο ανταγωνισμό, η βάση της σταθερής παρέμεινε σχετικά σταθερή καταγράφοντας για ακόμη ένα τρίμηνο απώλειες 3.000 συνδρομητών κλείνοντας τη χρονιά με 934.000 πελάτες στις σταθερές συνδέσεις.

Η Vodafone έχει ανακοινώσει την επιτάχυνση του επενδυτικού της προγράμματος κατασκευής δικτύων νέας γενιάς μέχρι το σπίτι με στόχο την επέκτασή τους σε ακόμη περισσότερα σημεία στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα στον σχεδιασμό της και νέες περιοχές, που είχαν μείνει εκτός του προηγούμενου μεγάλου έργου ψηφιακών υποδομών της περιόδου 2016-2020.

Επίσης η Vodafone πραγματοποιεί τη δική της αντεπίθεση και μέσα από τη συνεργασία με γνωστές συνδρομητικές πλατφόρμες που έχουν προστεθεί στη Vodafone TV και έχει καταφέρει να αυξήσει την συνδρομητική της βάση πάνω από τους 200.000 συνδρομητές χωρίς να προσφέρει αθλητικό περιεχόμενο αλλά επενδύοντας στο τηλεοπτικό περιεχόμενο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι πρώτες αυξήσεις τιμών στην κινητή και οι μειώσεις στο γρήγορο ίντερνετ

Η Vodafone περνάει ανατιμήσεις στην κινητή από την 1η Απριλίου, δεν ακολουθούν προς το παρόν ο ΟΤΕ και η Nova. Νέα πακέτα με χαμηλότερες χρεώσεις για συνδέσεις οπτικής ίνας ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.
tileorasi-tv-kanalia-leukes perioxes
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιος ήταν ο νικητής του 2023 στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης

Οι πάροχοι είδαν τον αριθμό των συνδρομητών να αυξάνεται το 2023 παρά τις οικονομικές προκλήσεις, τον ανταγωνισμό του streaming και την πειρατεία. Ποια ήταν η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση συνδρομητών.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόλεμος τιμών στις τηλεπικοινωνίες φέρνει πιέσεις στα έσοδα των παρόχων

Ο έντονος ανταγωνισμός που επέστρεψε στην αγορά, έχει βάλει δύσκολα στους παρόχους που βλέπουν τα έσοδα να βαλτώνουν. Μοναδικό στήριγμα η κινητή που διατηρείται σε ανοδική πορεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Τα ψηφιακά έργα και η αύξηση των δεδομένων στήριξαν τα έσοδα

Τα ψηφιακά έργα και η ιστορική επίδοση στα mobile data στήριξαν τα αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος στο πρώτο εξάμηνο, με τον κύκλο εργασιών να φτάνει τα 478 εκατ. ευρώ. Αύξηση των συνδρομητών συμβολαίων στην κινητή.