ΓΔ: 1524.67 1.18% Τζίρος: 187.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 DATA
Φωτο: ΑΠΕ, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Στην εξαγορά του 50% της Elpedison προχώρησε η HelleniQ Energy

Το τίμημα φθάνει στο επίπεδο των 164 εκατ. ευρώ, πλέον αναπροσαρμογών που μπορούν να ανέλθουν έως τα 31 εκατ. ευρώ. Εντός του α' εξαμήνου 2025 η μεταβίβαση.

Την απόκτηση του 50% της Elpedison International με συνολικό τίμημα 164 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε η HelleniQ Energy, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι: «η HELLENiQ ENERGY Holdings A.E. ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την Edison International Shareholdings S.p.A. τους βασικούς εμπορικούς όρους για την αγορά από την Εταιρεία του 50% της εταιρείας Elpedison B.V. που εδρεύει στην Ολλανδία και είναι κάτοχος του 100% της Ελληνικής της θυγατρικής «Elpedison Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» («ELPEDISON»), υποκείμενη στην υπογραφή τελικής σύμβασης αγοραπωλησίας.

Το τίμημα για το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Elpedison B.V. ανέρχεται σε περίπου €164 εκατ., πλέον αναπροσαρμογών έως το ποσό των €31 εκατ., που αφορούν σε διαφοροποιήσεις σε συγκεκριμένα στοιχεία του ισολογισμού και ταμειακά διαθέσιμα, όπως προβλέπεται στη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

Η σύμβαση εξαγοράς των μετοχών, καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες για την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, και με την ολοκλήρωσή τους, θα υλοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών και η καταβολή του τιμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Εταιρεία κατέχει ήδη το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Elpedison B.V (5% άμεσα και 45% έμμεσα μέσω της 100% θυγατρικής της, HELLENiQ ENERGY International GmbH) και, κατά συνέπεια, μετά την εν λόγω μεταβίβαση, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Α’ Εξαμήνου 2025, η Elpedison B.V. και η εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της, ELPEDISON, καθίστανται 100% ελεγχόμενες εταιρείες από την HELLENiQ ENERGY Holdings A.E..».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δύο κινήσεις ανοίγουν τον δρόμο για νέο placement στην Helleniq Energy

Διευθετούνται οι εκκρεμότητες με την εξαγορά του μεριδίου των Ιταλών στην Elpedison και τη μεταβίβαση της ΔΕΠΑ στο Δημόσιο. Επιταχύνονται οι εξελίξεις για την επόμενη διάθεση μετοχών της Helleniq Energy.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HelleniQ Energy: Αυξημένος όγκος πωλήσεων, αλλά υποχώρησε η κερδοφορία

Όπως σημειώνει η εταιρεία, τα περιθώρια διύλισης διαμορφώθηκαν χαμηλότερα, τόσο σε σχέση με το γ’ τρίμηνο 2023, όσο και το β’ τρίμηνο 2024. Θα διανεμηθεί προσωρινό μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή.