ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οι ομολογιούχοι ενέκριναν το σχέδιο εξυγίανσης της Folli - Follie

Προχωράει το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie καθώς μετά την συναίνεση που είχαν δώσει οι ομολογιούχοι σε ελβετικό φράγκο και οι κάτοχοι ομολόγων ευρώ άναψαν το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία.

Οι ομολογιούχοι της Folli Follie άναψαν το «πράσινο φως» στη σημερινή συνέλευση για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο, επετεύχθη η απαιτούμενη απαρτία επαναληπτικής συνέλευσης, καθώς εκπροσωπήθηκε ποσοστό 73,67% των ομολόγων, περιλαμβανομένων όλων των μελών της Ad Hoc ομάδας πιστωτών - και η έκτακτη απόφαση υπερψηφίστηκε με την έγκριση του 99,89% των ψήφων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι ομολόγων ελβετικού φράγκου (ομόλογα ποσού CHF 150.000.000 με επιτόκιο 3,25% 2017-2021 λήξεως στις 2 Νοεμβρίου 2021) ενέκριναν το πλαίσιο συμφωνίας για τη διάσωση του ομίλου (term sheet) στις 6/3/2020, ενώ σήμερα έδωσαν την έγκρισή τους οι κάτοχοι ομολόγων ευρώ (ληξιπρόθεσμα εγγυημένα μετατρέψιμα ομόλογα ποσού 249.500.000 ευρώ λήξεως το 2019).

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι ομολογιούχοι της Folli Follie ενέκριναν σήμερα την έκτακτη απόφαση, η οποία ορίζει:

(i) το σχέδιο εξυγίανσης που περιλαμβάνεται στο term sheet, το οποίο προσαρτάται στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση ως Παράρτημα Β, (το "Term Sheet"), υποκείμενο σε επιτρεπόμενες αλλαγές και

(ii) την συνέχιση της οριστικοποίησης των σημαντικών εγγράφων από την εταιρεία.

Θα ακολουθήσει, η οριστικοποίηση των απαιτούμενων εγγράφων για την εφαρμογή της εξυγίανσης και την εκκίνηση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του ελληνικού Πτωχευτικού Κώδικα και στη συνέχεια η εταιρεία θα προσκαλέσει τους αντίστοιχους πιστωτές της σε συναίνεση, μέσω δεύτερης πρόσκλησης σε συναίνεση.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στοιχεία για εμπλοκή στελεχών ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο της Folli Follie

Μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας υπαλλήλου της εισηγμένης με τον Τζ. Κουτσολιούτσο αναφέρονται σε «πολιτικούς υποστηρικτές», δύο υπουργούς και δύο τότε βουλευτές. Το υλικό από τον έλεγχο της PWC εξετάζεται από την ανακρίτρια.