Φώτο: Shutterstock

Οι ομολογιούχοι ενέκριναν το σχέδιο εξυγίανσης της Folli - Follie

Προχωράει το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie καθώς μετά την συναίνεση που είχαν δώσει οι ομολογιούχοι σε ελβετικό φράγκο και οι κάτοχοι ομολόγων ευρώ άναψαν το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία.

Οι ομολογιούχοι της Folli Follie άναψαν το «πράσινο φως» στη σημερινή συνέλευση για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο, επετεύχθη η απαιτούμενη απαρτία επαναληπτικής συνέλευσης, καθώς εκπροσωπήθηκε ποσοστό 73,67% των ομολόγων, περιλαμβανομένων όλων των μελών της Ad Hoc ομάδας πιστωτών - και η έκτακτη απόφαση υπερψηφίστηκε με την έγκριση του 99,89% των ψήφων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι ομολόγων ελβετικού φράγκου (ομόλογα ποσού CHF 150.000.000 με επιτόκιο 3,25% 2017-2021 λήξεως στις 2 Νοεμβρίου 2021) ενέκριναν το πλαίσιο συμφωνίας για τη διάσωση του ομίλου (term sheet) στις 6/3/2020, ενώ σήμερα έδωσαν την έγκρισή τους οι κάτοχοι ομολόγων ευρώ (ληξιπρόθεσμα εγγυημένα μετατρέψιμα ομόλογα ποσού 249.500.000 ευρώ λήξεως το 2019).

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι ομολογιούχοι της Folli Follie ενέκριναν σήμερα την έκτακτη απόφαση, η οποία ορίζει:

(i) το σχέδιο εξυγίανσης που περιλαμβάνεται στο term sheet, το οποίο προσαρτάται στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση ως Παράρτημα Β, (το "Term Sheet"), υποκείμενο σε επιτρεπόμενες αλλαγές και

(ii) την συνέχιση της οριστικοποίησης των σημαντικών εγγράφων από την εταιρεία.

Θα ακολουθήσει, η οριστικοποίηση των απαιτούμενων εγγράφων για την εφαρμογή της εξυγίανσης και την εκκίνηση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του ελληνικού Πτωχευτικού Κώδικα και στη συνέχεια η εταιρεία θα προσκαλέσει τους αντίστοιχους πιστωτές της σε συναίνεση, μέσω δεύτερης πρόσκλησης σε συναίνεση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός 2018 της Folli χωρίς απαλλαγή ευθυνών της διοίκησης

Η PwC ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2019. Η διοίκηση της Folli-Follie δεν απαλλάχθηκε των ευθυνών της εξαιτίας των γεγονότων που αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2018.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη φυλακή Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli Follie

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου. Και οι τρεις βρέθηκαν αντιμέτωποι, ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, για 11 ώρες, με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli- Follie: Σήμερα η απολογία της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Σύμφωνα με τη δικογραφία που χειρίζεται η 35η Ανακρίτρια, οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το α' τρίμηνο του 2018. Κατά του Ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες ενώ ερευνάται ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων εκτός της εταιρίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli- Follie: Την Τρίτη η απολογία της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Ο ιδρυτής του ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και η σύζυγός του Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Στις 10 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της

Η Γενική Συνέλευση αποτελεί συνέχεια της από 31 Οκτωβρίου 2019 (εξ αναβολής) Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, κατά την οποία η μέτοχοι της εταιρείας αποφάσισαν την αναβολή της συνέλευσης στις 31 Ιανουαρίου 2020.