Φώτο: ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Κάτω του 5% το ποσοστό της York Global Finance στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο αριθμός των μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγή της York Global Finance στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήταν 7,64%.

Μεταβολή πραγματοποιήθηκε στα δικαιώματα ψήφου της York Global Finance στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τα οποία κατήλθαν του ορίου του 5%, όπως έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εισηγμένη, ο αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής ήταν 7.909.588, ο οποίος αντιστοιχεί σε ποσοστό 7,6477 % του μετοχικού κεφαλαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα γνωστοποίηση από την εταιρεία York Capital Management Global Advisors, LLC, την οποία η τελευταία υπέβαλε για λογαριασμό της εταιρείας York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., ότι στις 24/03/2020 επήλθε μεταβολή (μείωση) στα δικαιώματα ψήφου του ως άνω μετόχου, τα οποία και κατήλθαν του ορίου του 5%.

Σύμφωνα με την ως άνω επιστολή – γνωστοποίηση, η εταιρεία York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l., είναι κατά ποσοστό 100% θυγατρική της York Global Finance Offshore BDH LLC, της οποίας ο βασικός διοικών μέτοχος είναι η εταιρεία York Global Finance Μanager LLC, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την York Capital Management Global Advisors, LLC.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου κατά την προηγούμενη γνωστοποίηση συναλλαγής: 7.909.588 ήτοι ποσοστό 7,6477 % του μετοχικού κεφαλαίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο σχήμα Siemens - ΤΕΡΝΑ οι σταθμοί μετατροπής της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Το τίμημα της σύμβασης διαμορφώθηκε στα 370 εκατ. ευρώ καιτο έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μονομαχία ισχυρών κοινοπραξιών για τη διασύνδεση Αττικής - Κρήτης

Μυτιληναίος - General Electric και ΤΕΡΝΑ - Siemens κατέθεσαν προσφορές για έργο προϋπολογισμού 380 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών με τον ΑΔΜΗΕ για να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει το έργο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιταχύνονται οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Στην αναγκαιότητα θεσμικών παρεμβάσεων προκειμένου να προχωρήσουν επενδύσεις στην ενέργεια σε νέους τομείς συμφώνησαν ο Κωστής Χατζηδάκης και επιχειρηματίες του κλάδου όπως ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 26 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΓΕΚ Τέρνα

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, μετά το κλείσιμο της Συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα γίνουν γνωστά τα οικονομικά στοιχεία του 1ου εξαμήνου του 2019 της ΓΕΚ Τέρνα στις ιστοσελίδες της Εταιρείας (www.gekterna.com) και του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.athex.gr).