ΓΔ: 1045.84 1.47% Τζίρος: 66.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Ελληνικά Καλώδια

Αποκλειστικά ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στα εργοστάσια της Hellenic Cables

Μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα καλύπτει τις ανάγκες της σε ενέργεια στην Ελλάδα η Hellenic Cables, μετά την συμφωνία της με την Enel Green Power.

Σε συμφωνία με την Enel Green Power ήρθε η Hellenic Cables για τη διασφάλιση του 100% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία περιλαμβάνει όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Hellenic Cables στην Ελλάδα, όπως το υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων στην Κόρινθο και το εργοστάσιο καλωδίων υψηλής τάσης στη Θήβα. Η Enel Green Power εγγυάται την προέλευση της πράσινης ενέργειας μέσα από το εκτενές χαρτοφυλάκιο μονάδων παραγωγής από ΑΠΕ που διαθέτει στη χώρα.

Η συμφωνία αποτελεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα ακόμη βήμα από την Hellenic Cables ώστε να ελαχιστοποιήσει την επίδραση της στο περιβάλλον. Ακολουθεί δε μια σειρά από παρόμοιες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης πρακτικών κυκλικής οικονομίας καθώς και τη μείωση των αποβλήτων.

Η Hellenic Cables και η Enel Green Power σκοπεύουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέσα από πρωτοβουλίες ενεργειακής απόδοσης και έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cenergy: Αναλαμβάνει την υποβρύχια σύνδεση αιολικού πάρκου στη Γερμανία

Σύμβαση με το «κλειδί στο χέρι« υπέγραψε η θυγατρική Hellenic Cable με την 50Hertz για την κατασκευή συστήματος καλωδίων για το έργο Ostwind 3 που θα συνδέσει το αιολικό πάρκο Windanker με το γερμανικό δίκτυο μεταφοράς υπερυψηλής τάσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Solar Power Europe: Μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος στις ΑΠΕ

Αν υπάρξουν μειώσεις στις ταρίφες θα προκαλέσουν σοβαρή αστάθεια στην αγορά με άμεσες επιπτώσεις στην υλοποίηση έργων αλλά και στη συνέχιση της παρουσίας σημαντικών παικτών, σχολίασε ο πρόεδρος της Solar Power Europe.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τελική διαπραγμάτευση για στρατηγικό επενδυτή στην Enel Green Power

Αρχικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις ελληνικές δραστηριότητες του ιταλικού ενεργειακού ομίλου περισσότερες από δέκα εταιρείες, ενώ ήδη έχει επιλεγεί ο επικρατέστερος υποψήφιος και οι συζητήσεις ολοκληρώνονται σύντομα.