Φωτο: Shutterstock

ΔΕΦΑ: Πιστή στον προγραμματισμό έλευσης φυσικού αερίου στην Κύπρο

Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Κύπρου η αίτηση για τη διαχείριση εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου, στο πλαίσιο των στρατηγικών της αποφάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέβαλε την Παρασκευή 24 Απριλίου αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Κύπρου (ΡΑΕΚ), ώστε να εξασφαλίσει τη διαχείριση της εγκατάστασης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ).

Δεδομένου ότι τα περιοριστικά μέτρα του κορoνοϊού εξακολουθούν να ισχύουν καθολικά σε όλη την Κυπριακή επικράτεια, η αίτηση υποβλήθηκε ηλεκτρονικά στη βάση των αποφάσεων της ΡΑΕΚ.

Η ΔΕΦΑ παραμένει προσηλωμένη τόσο στο πλάνο ανάπτυξης των υποδομών έλευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου όσο και στο πλάνο δημιουργίας της αγοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο. Το σχέδιο για ένα αναβαθμισμένο και πολλά υποσχόμενο Κυπριακό ενεργειακό μέλλον εκτελείται με συνέπεια αφού ακόμα και τώρα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποιούνται όλα τα απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Κατά 3% αυξήθηκαν οι νέες συμβάσεις σύνδεσης τον Ιούλιο

Για την αποφυγή του συγχρωτισμού των πολιτών στα Γραφεία Εξυπηρέτησης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, το επόμενο χρονικό διάστημα και έως το τέλος του έτους θα επισκέπτονται προγραμματισμένα τις απομακρυσμένες περιοχές οι 2 κινητές μονάδες της εταιρείας.