ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:28:14
κτίριο ΕΛΑΪΣ Unilever
Φωτο: ΕΛΑΪΣ - Unilever

Θετική πορεία για την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas το 2024 με αύξηση κερδών 27%

Η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas κατέγραψε αύξηση κερδών και σταθερή ανάπτυξη το 2024, επενδύοντας στην καινοτομία, τη ρευστότητα και νέα προϊόντα, όπως το Skip Wonder Wash.

Θετική πορεία κατέγραψε η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas για το οικονομικό έτος 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή αναπτυξιακή της δυναμική.

Η εταιρεία διατήρησε τον προσανατολισμό της στην καινοτομία, επενδύοντας σε νέα προϊόντα και ενισχύοντας τις μάρκες της. Παράλληλα, υιοθέτησε στοχευμένες πρακτικές τιμολόγησης, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά.

Ο κύκλος εργασιών για το 2024 ανήλθε στα 376,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας οριακή μείωση 0,8% σε σύγκριση με τα 379,5 εκατ. ευρώ του 2023. Η πτώση αποδίδεται στην ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου διανομής των προϊόντων τσαγιού Lipton, λόγω της πώλησης της κατηγορίας τσαγιού της Unilever σε παγκόσμιο επίπεδο το 2022.

Η εμπορική πολιτική της εταιρείας παρέμεινε σταθερή, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων στο ράφι. Σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen, το 2024 οι μέσες τιμές ραφιού μειώθηκαν κατά -2,9% στα καθαριστικά, -9,0% στα απορρυπαντικά, -3,5% στα παγωτά και -5,5% στα τρόφιμα.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 20,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα από τα 16,2 εκατ. ευρώ του 2023. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 15,5 εκατ. ευρώ, έναντι 13,0 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία διατήρησε μηδενικό δανεισμό και ενίσχυσε τη ρευστότητά της, ενώ αύξησε τα μερίδιά της σε βασικές κατηγορίες προϊόντων.

Επενδύσεις και νέα προϊόντα

Η πορεία της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas για το 2025 θεωρείται ικανοποιητική μέχρι στιγμής, τόσο ως προς τον κύκλο εργασιών όσο και ως προς τα μερίδια αγοράς. Η καινοτομία παραμένει βασικός μοχλός ανάπτυξης.

Ενδεικτικό είναι το λανσάρισμα του Skip Wonder Wash στην ελληνική αγορά, ενός καινοτόμου απορρυπαντικού που ενίσχυσε σημαντικά την κατηγορία. Η θετική ανταπόκριση των καταναλωτών οδήγησε σε στρατηγική επένδυση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για την τοπική παραγωγή του προϊόντος, ενισχύοντας περαιτέρω τον ρόλο της ελληνικής μονάδας παραγωγής της Unilever στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η πολιτική διατήρησης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των μαρκών στα σημεία πώλησης. Σύμφωνα με τη Nielsen, το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025 οι μέσες τιμές των προϊόντων προσωπικής υγιεινής μειώθηκαν κατά -5,6% και των τροφίμων κατά -7%. Αντίθετα, τα καθαριστικά σημείωσαν άνοδο 2% και τα απορρυπαντικά οριακή μείωση -1,4%.

Δομικές αλλαγές και νέες εταιρικές οντότητες

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου μετασχηματισμού της Unilever, ιδρύθηκε στην Ελλάδα η Algida Ice Cream Company, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της ως αυτόνομη εταιρία την 1η Ιουλίου 2025. Η διαδικασία διαχωρισμού του κλάδου παγωτού διεθνώς αναμένεται να ολοκληρωθεί με την εισαγωγή της Magnum Ice Cream Company στα χρηματιστήρια του Άμστερνταμ, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης έως το τέλος του έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεργασία σε εξωτερικό χώρο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καμπάνια του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για στήριξη της τοπικής αγοράς

Το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης «τρέχει» νέα ραδιοφωνική καμπάνια για στήριξη της τοπικής αγοράς, με τη συμμετοχή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, που καλεί τους πολίτες να ψωνίζουν στη γειτονιά.
ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

AWS re:Invent 2025: Απλοποίηση, αυτοματοποίηση, ασφάλεια και AI

Κάθε Δεκέμβριο, το Λας Βέγκας φιλοξενεί το AWS re:Invent, το μεγαλύτερο συνέδριο cloud τεχνολογίας της Amazon, όπου χιλιάδες επαγγελματίες γνωρίζουν τις σημαντικότερες εξελίξεις σε cloud, AI και ψηφιακές υποδομές.
Συνέντευξη εργασίας χέρια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνάντηση για ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της αξιοποίησης συνεργειών τόνισαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Γιάννης Μασούτης και ο επικεφαλής της ΔΕΘ Α.Ε. Χρήστος Τσεντεμεΐδης, με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων μέσω εκθέσεων.