ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

H Alpha Bank διευκολύνει τις αιτήσεις για προστασία κύριας κατοικίας

Η Alpha Bank διευκολύνει την κατάθεση ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προστασία της κύριας κατοικίας των Πελατών της με γνώμονα την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για την ομαλή αποπληρωμή των οφειλών των πελατών της.

Η Alpha Bank, με γνώμονα την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για την ομαλή αποπληρωμή των οφειλών των Πελατών της, διευκολύνει έμπρακτα τη διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεών τους, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ) στο πλαίσιο του Νόμου 4605/2019, με στόχο την προστασία της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών από την αναγκαστική ρευστοποίηση.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα ενημερώνει προσωπικά, μέσω 20.000 επιστολών, τους δυνητικά επιλέξιμους Πελάτες της, για τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος ρύθμισης που προσφέρει ο νέος Νόμος, με τη συμμετοχή του Δημοσίου, προσκαλώντας τους παράλληλα να υποβάλουν σχετική αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr

Με σκοπό την πρακτική καθοδήγηση και υποστήριξη των Πελατών της που επιθυμούν να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση, η Alpha Bank δημιούργησε μία εξειδικευμένη Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης μέσω της οποίας παρέχονται πληροφορίες για τη χρήση της πλατφόρμας. Παράλληλα, σε 38 Καταστήματα του Δικτύου της Alpha Bank σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν Ειδικά Σημεία Επικοινωνίας, όπου εξειδικευμένα Στελέχη παρέχουν πρακτικές οδηγίες στους ενδιαφερόμενους Πελάτες για την ολοκλήρωση και τελική υποβολή της αίτησής τους.

Επιπλέον, η Alpha Bank θα αναστέλλει τη διενέργεια πλειστηριασμών για όσους οφειλέτες βρίσκονται σε στάδιο υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα και πληρούν τα βασικά κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Η αναστολή θα παραμένει σε ισχύ έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και πριν αξιολογηθεί η επιλεξιμότητα του Πελάτη μέσω της προβλεπόμενης ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Τέλος, η Alpha Bank εξακολουθεί να προσφέρει ιδιαίτερα ευνοϊκά προγράμματα ρύθμισης σε Πελάτες της που επιθυμούν να διευθετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς την Τράπεζα, με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων συνεργασίας μαζί τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ενημερώνει τους δανειολήπτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Toυς περίπου 25 χιλιάδες πελάτες της που είναι δυνητικά επιλέξιμοι για την ένταξή τους στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενημερώνει η Τράπεζα Πειραιώς για τη δυνατότητα υπαγωγής τους.