Φωτο: Shutterstock

Χαμένη χρονιά το 2020 για την Jumbo, κανονικά η διανομή μερίσματος

Ο τζίρος που χάθηκε από το δίμηνο κλείσιμο των καταστημάτων δεν θα αναπληρωθεί τους επόμενους μήνες, ανέφερε η διοίκηση της Jumbo στη σημερινή συνέλευση. Αποφασίστηκε η διανομή ποσού 0,062 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή.

Μετά το δίμηνο κλείσιμο των καταστημάτων, λίγες μέρες πριν την έναρξη της περιόδου του Πάσχα, η διοίκηση της Jumbo, ενημέρωσε τους μετόχους της στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση ότι το 2020 πρέπει να θεωρείται μια «χαμένη χρονιά» καθότι το ποσοστό τζίρου που χάθηκε είναι αδύνατον να αναπληρωθεί στο σύνολό του, μέσα στους επόμενους μήνες. Επιπλέον, όπως τονίστηκε, ουδεμία βεβαιότητα υπάρχει πως το πρόβλημα της πανδημίας αποτελεί παρελθόν για τον πλανήτη και δεν θα υπάρξει ανάγκη περαιτέρω λήψης περιοριστικών μέτρων κατά τους επόμενους μήνες.

Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε η διανομή ποσού 0,062 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή (136.059.759 μετοχές) για την υποδωδεκάμηνη χρήση από 1η Ιουλίου 2019 έως και 31η Δεκεμβρίου 2019, ενώ επικυρώθηκε και η απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 21.01.2020 σύμφωνα με την οποία είχε διανείμει ποσό 0,22 ευρώ ανά μετοχή τον Ιανουάριο του 2020. Με αυτά τα δεδομένα, ο όμιλος JUMBO υλοποίησε τη δέσμευση της διοίκησης για διανομή συνολικά ποσού 0,2820 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 50% του ετήσιου μερίσματος της οικονομικής χρήσης που έληξε την 30η Ιουνίου 2019, προσαυξημένο κατά +20%.

Δικαιούχοι του μερίσματος 0,062 ευρώ (μικτό) είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 (ημερομηνία προσδιορισμού / record date). Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος είναι Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 και η πληρωμή στους δικαιούχους θα γίνει την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020. 

Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση, στην παρούσα συγκυρία, στόχος είναι η διαχείριση της κρίσης, για την επιβίωση του Ομίλου στο δύσκολο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και τη διατήρηση των κεκτημένων του παρελθόντος, περιορίζοντας τις φιλοδοξίες για οικονομικές επιδόσεις. Για την αντιμετώπιση της αναπάντεχης και πρωτοφανούς κρίσης, η διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους ότι θα επαναλάβει την πετυχημένη συνταγή που εφάρμοσε σε αντίστοιχες μεγάλες κρίσης του παρελθόντος: Θα συνεχίσει να επενδύει με δυναμισμό αλλά παράλληλα με πολύ πιο προσεκτικά βήματα. Ως πρώτο βήμα ανακοινώθηκε η άμεση έναρξη του ηλεκτρονικού καταστήματος στην Κύπρο και αμέσως μετά στις αρχές του 2021 στην Ρουμανία.

Επιπροσθέτως, ο όμιλος συνεχίζει τις προετοιμασίες για τη λειτουργία νέων καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία στις αρχές του 2021. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεκτό το αίτημα της Folli-Follie για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές

Εξαιρέθηκαν από τα προληπτικά μέτρα οι εταιρείες χρηματοδοτικών μισθώσεων (η συναλλακτική σχέση με τις οποίες είναι απαραίτητη για την συνέχιση της δραστηριότητας), το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ.