ΓΔ: 2130.96 0.03% Τζίρος: 110.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:06:41
Φωτο: Shutterstock

Επέστρεψε στην κερδοφορία η Unibios το 2019

Καθαρά κέρδη έναντι ζημιών, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε ο Όμιλος εταιρειών Unibios που δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019.

Τα οικονομικά αποτελέσματα για 2019, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.), ανακοίνωσε ο Όμιλος εταιρειών UNIBIOS Α.Ε. Συμμετοχών, ο οποίος επέστρεψε στην κερδοφορία για πρώτη φορά μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Κατά την Χρήση 2019, οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου UNIBIOS αυξήθηκαν κατά 4% ήτοι από €8,026 χιλ. σε €8.340 χιλ. Η άνοδος αυτή αποδίδεται κυρίως στην συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων του κλάδου της επεξεργασίας νερού, δηλαδή των πωλήσεων του Ομίλου Watera International.

Τα συνολικά μικτά κέρδη του Ομίλου Unibios, σημείωσαν αύξηση κατά 12,8% σε σχέση με αυτά της προηγούμενης χρήσης και διαμορφώθηκαν σε €3.437 χιλ., έναντι €3.047 χιλ., με το περιθώριο μικτού κέρδους να αυξάνεται κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα συνολικά αποτελέσματα προ φόρων (EBT) του Ομίλου στην Χρήση 2019,  ανήλθαν σε κέρδη €305 χιλ. έναντι ζημιών €270 χιλ. κατά την προηγούμενη Χρήση, βελτιωμένα κατά €575 χιλ.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης ο Όμιλος UNIBIOS παρουσιάζει συνολικό κερδοφόρο αποτέλεσμα μετά από φόρους (PAT).  Ειδικότερα, το 2019, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας μετά από φόρους ανήλθαν σε €100 χιλ. έναντι ζημιών €393 χιλ. κατά την προηγούμενη χρήση.

Τέλος, το συνολικό EBITDA του Ομίλου το 2019, διαμορφώθηκε σε €1.140 χιλ. έναντι €508 χιλ. κατά την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά ποσοστό 124%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμεινε κερδοφόρα και το 2020 η Unibios, ατού η επεξεργασία νερού

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και επέκτασης δραστηριοτήτων στις εφαρμογές περιβαλλοντικών τεχνολογιών και λύσεων. Έργα επεξεργασίας νερού σε Ελλάδα και εξωτερικό αναλαμβάνει η θυγατρική Watera International.
Ζάππειο λεωφόρος δέντρων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο πάρκο δημιουργείται στη Ριζούπολη

Παραδόθηκε στους κατοίκους της Ριζούπολης νέος χώρος πρασίνου 3,8 στρεμμάτων με 118 δέντρα, 535 θάμνους, παγκάκια, καλάθια και αυτόματο πότισμα στη συμβολή Πιτυούντος και Βόλβης, έργο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων.
Πλατφόρμα Πρίνου Enearth
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

EnEarth (Energean): Στην Kent η μελέτη βασικού σχεδιασμού για το έργο CO₂ στον Πρίνο

Η EnEarth, θυγατρική της Energean, ανέθεσε στην Kent τη Μελέτη Βασικού Σχεδιασμού για την αποθήκευση CO₂ στον Πρίνο, ένα έργο που στηρίζει την απανθρακοποίηση και ενισχύει τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τζάφος: Επενδύουμε στο μέλλον με νέα ενεργειακή πολιτική και έργα

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε στη Βουλή τη σημασία των επενδύσεων στην ενεργειακή πολιτική και την αποθήκευση άνθρακα, στο πλαίσιο της κύρωσης ενεργειακών συμφωνιών. Κατατέθηκαν δυο σχετικές τροπολογίες.
Φύτευση νεαρής πεύκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δενδροφύτευση στον Άλιμο από την ΕΕΑ την Τετάρτη 18 Μαρτίου

Το ΕΕΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και τη We4All, διοργανώνει δενδροφύτευση την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 10:00 π.μ. στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλίμου για την ενίσχυση του πρασίνου και της περιβαλλοντικής συνείδησης.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική εξέλιξη η συζήτηση για την αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας

Θετική θεωρείται η δήλωση του πρωθυπουργού για εξέταση της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας και για ένα ευρύτερο δημόσιο διάλογο γύρω από την ενεργειακή πολιτική.