ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μείωση πωλήσεων 9,6% και κερδών κατά 14% για τη Revoil

Τον Απρίλιο, με την πλήρη εφαρμογή του lockdown, η εταιρεία καυσίμων κάλυψε τις απώλειες πωλήσεων καυσίμων κίνησης με την αύξηση κατά 30% στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης.

Μικρή μείωση τζίρου και κερδών είχε το πρώτο τρίμηνο του έτους η REVOIL, καθώς υποχώρησαν η ζήτηση καυσίμων και οι τιμές, ενώ η διοίκηση τονίζει ότι τον Απρίλιο, όπου εφαρμόσθηκαν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα και μειώθηκε σημαντικά η ζήτηση καυσίμων κίνησης, η δυσμενής επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας αντισταθμίστηκε από την αυξημένα κατά 30% ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 9,6%, τα μεικτά κέρδη τριμήνου έμειναν περίπου σταθερά, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 14%, κυρίως λόγω της επίδρασης της αποτίμησης αποθεμάτων.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα α' τριμήνου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι:

Οι πωλήσεις της Εταιρίας ανήλθαν στα € 169,11 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020 από € 187,03 εκατ. το τρίμηνο του 2019 παρουσιάζοντας μείωση κατά 9,58%. Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της Εταιρίας ανήλθαν στα 202 εκατ. λίτρα, έναντι 210,1 εκατ. λίτρα το 2019, εμφανίζοντας μικρή μείωση 3,9% περίπου.

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου κίνησης κατέγραψαν άνοδο 5%, του ναυτιλιακού 51% ενώ οι βενζίνες και το πετρέλαιο θέρμανσης εμφάνισαν πτώση κατά 10,5% και 12% αντίστοιχα.

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα € 6,32 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού € 6,35 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα € 2,21 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020 έναντι €2,47 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας μείωση 10,53%.

Σε επίπεδο κερδών προ φόρων η Εταιρία έκλεισε στα € 0,78 εκατ. έναντι € 0,91 εκατ. το 2019.

Μείωση ζήτησης καυσίμων

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών κινήθηκε χαμηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 με το σύνολο των πωλούμενων όγκων καυσίμων κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης να καταγράφει απώλειες 4,29%.

Η REVOIL κινήθηκε στα επίπεδα της αγοράς, με τους μειωμένους όγκους και δευτερευόντως τις χαμηλότερες τιμές αποτίμησης των αποθεμάτων (1ο τρίμηνο 2020: ζημιά 110 χιλ.ευρώ, 1ο τρίμηνο 2019: κέρδος 270 χιλ.ευρώ) να οδηγούν τα αποτελέσματα σε μικρή υποχώρηση.

Η REVOIL το πρώτο τρίμηνο του 2020 ενέταξε 12 νέα πρατήρια στο δίκτυο με τα σήματά της, ενίσχυσε τις πωλήσεις των εμπλουτισμένων καυσίμων της revolution αυξάνοντας την συμμετοχή τους στο συνολικό μείγμα πωλήσεων καυσίμων της Εταιρίας, ενώ διεύρυνε τον αριθμό των συμβεβλημένων πρατηρίων REVOIL και Εταιρικών πελατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καρτών στόλου για τους επαγγελματίες Revoil Fuel Card.

Παράλληλα, στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου στόχου της για σταδιακή μείωση του Τραπεζικού της Δανεισμού, η Εταιρία το πρώτο τρίμηνο του 2020 μείωσε τα Τραπεζικά της Δάνεια κατά 1 εκατ. ευρώ.

Το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου του τρέχοντος έτους που περιλάμβανε την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του COVID-19 εξελίχθηκε αρκετά ενθαρρυντικά για την Εταιρία, με τις συνολικές πωλούμενες ποσότητες να καταγράφουν σημαντική άνοδο (πάνω από 30%) λόγω των αυξημένων πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης, απόρροια των πολύ χαμηλών τιμών και της παράτασης του χρόνου διάθεσης του προϊόντος οι οποίες υπερκάλυψαν τις σημαντικές απώλειες στα καύσιμα κίνησης.

Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας που μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπιστεί εξαιρετικά, το άνοιγμα της οικονομίας και η σταδιακή ανάκαμψη των καυσίμων κίνησης που συνδέεται άρρηκτα και με την πορεία του τουρισμού τους καλοκαιρινούς-φθινοπωρινούς μήνες, καθώς και η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης από την περίοδο του Οκτωβρίου, αποτελούν τις κύριες προκλήσεις για την Εταιρία και τον Κλάδο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Revoil: Αύξηση της κερδοφορίας παρά την πτώση των τιμών καυσίμων

Η μεγάλη πτώση των τιμών των καυσίμων έφεραν την μείωση των πωλήσεων της Revoil στα 560,5 εκατ. ευρώ. Αντίβαρο στις μειωμένες πωλήσεις βενζίνης και ναυτιλιακών καυσίμων, οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 508,39 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της Revoil

Η κερδοφορία ενισχύθηκε από τη σημαντική άνοδο πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, την προώθηση των εμπλουτισμένων καυσίμων και την άνοδο των τιμών των αποθεμάτων μέσα στο εννιάμηνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση κατά 60,4% στα κέρδη ανακοίνωσε η Revoil

Αυξημένα κατά 60,4% παρουσιάζονται τα κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας Revoil ΑΕΕΠ, το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, κλείνοντας στα 1,62 εκατ. ευρώ έναντι 1,01 εκατ. ευρώ, το 2018.