ΓΔ: 2205.79 -0.73% Τζίρος: 101.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:41
Αεροπλάνο στον ουρανό
Φωτο: Επιβατικό αεροσκάφος. Credit: Shutterstock

ΕΟΤ: Προώθηση Αττικής και ενίσχυση αεροπορικής σύνδεσης με Τουρκία

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης παρουσιάστηκε η αεροπορική σύνδεση SKY Express Αθήνας-Κωνσταντινούπολης, με καθημερινές πτήσεις και στόχο την αύξηση του τουρισμού προς όλη την Ελλάδα από την Τουρκία.

Η αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Αθήνας με καθημερινές πτήσεις, και η ενίσχυση των τουριστικών ροών από την Τουρκία στην ελληνική πρωτεύουσα και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Τουρκίας σε συνεργασία με την εκπρόσωπο της SKY Express στην τουρκική αγορά, Aviareps.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026, όπου προβλήθηκαν με επιτυχία οι σύγχρονες ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει η αεροπορική σύνδεση από την Αθήνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κεντρικό σημείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση της SKY Express, μέσα από την οποία αναδείχθηκε ο ρόλος της εταιρείας στη διασύνδεση Κωνσταντινούπολης-Αθήνας με καθημερινές πτήσεις, καθιστώντας την ελληνική πρωτεύουσα εύκολα προσβάσιμη για το τουρκικό κοινό.

Παρουσιάστηκε το εκτεταμένο δίκτυο της εταιρείας εντός Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει 33 προορισμούς που εξυπηρετούνται μέσω Αθήνας και μέσω του οποίου ο επισκέπτης αποκτά τη δυνατότητα να μετατρέψει ένα ταξίδι στην Αθήνα σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης της χώρας, συνδυάζοντας διαφορετικούς προορισμούς και ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντίνος Κούτρας, υπογράμμισε τον ρόλο της πόλης ως διαχρονικού κόμβου πολιτισμών και σημείου συνάντησης, τονίζοντας ότι η ενίσχυση των μετακινήσεων συμβάλλει ουσιαστικά στην προσέγγιση των δύο λαών μέσα από κοινές εμπειρίες.

Κατόπιν πρόσκλησης της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Τουρκίας, στην εκδήλωση συμμετείχε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, Αθηνά Κολυβά, η οποία παρουσίασε το τουριστικό προφίλ της Αττικής ως έναν σύγχρονο και πολυδιάστατο προορισμό.

Η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Τουρκίας Μαρία Ραχμανίδου ανέδειξε τη σημασία της ενίσχυσης των αεροπορικών συνδέσεων ως βασικού εργαλείου για την ανάπτυξη της τουριστικής ζήτησης, επισημαίνοντας ότι η βελτιωμένη προσβασιμότητα δημιουργεί νέες προοπτικές για ταξίδια και συμβάλλει ουσιαστικά στη σύνδεση του προορισμού με την αγορά.

 Παράλληλα, υπογράμμισε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της Αττικής, η οποία προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει ιστορία, αστική εμπειρία και αυθεντικές τοπικές δραστηριότητες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς και σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς («hidden gems») της Αττικής, αναδεικνύοντας την ποικιλία εμπειριών που μπορεί να προσφέρει η περιοχή σε κάθε επισκέπτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροσκάφος Sky Express
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα–Τουρκία: Ανάπτυξη αεροπορικών και τουριστικών συνεργειών

Σε εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, Έλληνες αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της SKY Express τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης αεροπορικών συνδέσεων και τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας για στενότερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.
SKY Express αεροσκάφος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η SKY express μεταφέρει το Άγιο Φως σε επτά προορισμούς σε όλη την Ελλάδα

Η SKY express θα μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως με προγραμματισμένες πτήσεις από την Αθήνα σε επτά προορισμούς: Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Χανιά, Μυτιλήνη, Ρόδο και Σαντορίνη, συνδέοντας όλη την Ελλάδα.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα βίζας έφερε έκρηξη αφίξεων Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά

Η Ελλάδα επεκτείνει για ένα ακόμα έτος το πρόγραμμα βίζας για Τούρκους τουρίστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διευκολύνοντας την προσέλευση και ενισχύοντας τις αφίξεις.
Ακρόπολη Αθήνας ηλιοβασίλεμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Προώθηση της Αθήνας στη γαλλική περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes

Εκδήλωση του ΕΟΤ προώθησε Αθήνα και ελληνικούς προορισμούς σε 130 τουριστικούς πράκτορες στη Λυών, με αφορμή τη νέα απευθείας σύνδεση Λυών-Αθήνα της Sky Express, παρουσία στελεχών ελληνικών φορέων και της πρεσβείας.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Καραμανλή με Ιερώνυμο για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη συνεργασία στην προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού, ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής για το 2026.