ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic

Η προσφορά στην MIG για την εταιρεία πληροφορικής δεν διευκρινίζεται αν έγινε από την αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Skybox Security ή από το αμερικανικό fund SkyBox Capital.

Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί για τους επενδυτές που κατέθεσαν την καλύτερη προσφορά στην MIG προκειμένου να αγοράσουν σχεδόν το 100% των μετοχών της SingularLogic.

Η χθεσινή ανακοίνωση της MIG δεν διαφωτίζει όσους αναζητούν τους επενδυτές που βρίσκονται πίσω από την βρετανική Nexum Holdings Limited (Sky Box). Κάποιοι παραπέμπουν στην αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Skybox Security, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, με αναφορές στο προφίλ του διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της, Gidi Cohen. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως πίσω από την Nexum, που ιδρύθηκε από Έλληνες μετόχους πριν από λίγους μήνες, βρίσκεται η αμερικανική επενδυτική εταιρεία SkyBox Capital.

Προς το παρόν, τα μόνα στοιχεία για την Nexum Holdings Limited, το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επίσημα τους επενδυτές, τα οποία μπορούν να διασταυρωθούν από επίσημες πηγές είναι αυτά που δημοσιεύει το βρετανικό ΓΕΜΗ (Companies House). Πρόκειται για μια εταιρεία που ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019 με αρχικό κεφάλαιο μόλις 2.000 λιρών, όπου καταγράφονται δύο Έλληνες ως πρόσωπα με σημαντικό έλεγχο (significant control), οι κ.κ. Κωνσταντίνος Βονάτσος και Πέτρος Γεωργολιός. Περιέργως, και για τους δύο εμφανίζονται δηλώσεις παύσεις της άσκησης σημαντικού ελέγχου, με χθεσινή ημερομηνία (23 Ιουνίου 2020), δηλαδή αποχώρησαν ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση της προσφοράς της Nexum για την Singular Logic.

Όσον αφορά την επενδυτική εταιρεία SkyBox Capital, ως επικεφαλής της εμφανίζεται ο Ελληνοαμερικανός Eric Vassilatos. O Vasillatos, δραστήριος στους ομογενειακούς κύκλους και στο Σικάγο μέσω του ιδρύματος «Demetra and Eric Vassilatos», ίδρυσε την SkyΒox Capital αφού αποσύρθηκε από την Vivid Seats. Ήταν από τους δύο συνιδρυτές της εταιρείας μεταπώλησης εισιτηρίων μέσω Διαδικτύου που μέσα σε δέκα χρόνια έφτασε να έχει έσοδα δύο δισ. δολ. και να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος του κλάδου στη Βόρεια Αμερική. Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας αποκόμισε εκατοντάδες εκατομμύρια όταν η Vivid Seats πωλήθηκε στην επενδυτική εταιρεία GTCR του Σικάγο. Όπως αναφέρεται στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα της SkyBox Capital, η επενδυτική εταιρεία ειδικεύεται σε επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Στη διεκδίκηση της SingularLogic συμμετείχαν και ισχυροί ελληνικοί όμιλοι που είτε αποσύρθηκαν, είτε αντιμετώπισαν προβλήματα συνεννόησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ένας από αυτούς που αποσύρθηκαν ήταν η κοινοπραξία Quest Συμμετοχών με SoftOne (όμιλος Olympia). Ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει υποβάλλοντας προσφορά και η κοινοπραξία Epsilon Net - Space Hellas – Entersoft, η κοινοπραξία Profile – OTS και η In Digital.

Στην ανακοίνωση της MIG αναφέρεται πως «με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, η "MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" ("η MIG") ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο εξέτασης εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εξαγορά της συμμετοχής της στην εταιρία "SingularLogic Α.Ε. Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής" ("η SingularLogic"), και κατόπιν αξιολόγησης της Χρηματοοικονομικής της Συμβούλου "Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.", έλαβε από την εταιρεία "Nexum Holdings Limited" (Sky Box) την καλύτερη οικονομική προσφορά και θα συνεχίσει περαιτέρω τις συζητήσεις μαζί της. Η Εταιρία θα προβεί πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την έκβαση των ως άνω συζητήσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άφαντοι οι μυστηριώδεις υποψήφιοι αγοραστές της SingularLogic

Εγκατέλειψε τη διαδικασία η άγνωστη βρετανική εταιρεία Nexum Holdings και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι ανησυχούν για τις καθυστερήσεις, καθώς με το πέρασμα του χρόνου η θέση της SingularLogic επιδεινώνεται.