ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πού σκαλώνει η διαπραγμάτευση της Eurobank με Pimco

Αποκλειστικά με την Pimco συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Eurobank για την ολοκλήρωση της μεγάλης συναλλαγής. Δεν είναι μεγάλη η απόκλιση στις συζητήσεις για το τίμημα, αναφέρουν πηγές του Business Daily.

Αποκλειστικά με την Pimco συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Eurobank για την ολοκλήρωση της μεγάλης συναλλαγής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιτάχυνση, που περιλαμβάνει την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo (Project Cairo), ύψους 7,4 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με την εξαγορά έως του 80% της εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων FPS (Project Europe).

Όπως σημειώνουν πηγές της τράπεζας στο Business Daily, δεν υπάρχει η παραμικρή επαφή με άλλο μέρος και οι διαπραγματεύσεις με την Pimco συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό με στόχο την γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας. Οι ίδιες πηγές προδικάζουν ότι πολύ σύντομα οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης Pimco – Eurobank ήρθε στην επιφάνεια μετά από δημοσίευμα του Reuters την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ο Επίμονος Κηπουρός είχε αναφέρει στα τέλη Σεπτεμβρίου την παράταση των διαπραγματεύσεων για Οκτώβριο.

Η μη ολοκλήρωση της συμφωνίας στις 30 Σεπτεμβρίου, που είχε τεθεί ως όριο στις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών, σήμανε συναγερμό για τον κίνδυνο εμπλοκής, δεδομένου ότι η ολοκλήρωση της τιτλοποίησης του Project Cairo και η μεταβίβασης της FPS αποτελούν κομβικά στοιχεία του φιλόδοξου σχεδίου της Eurobank για την εξυγίανση του ισολογισμού.

Μάλιστα στο δημοσίευμα του Reuters αναφέρονταν ότι «η Eurobank έχει την επιλογή να στραφεί και σε άλλους διεκδικητές της FPS, καθώς η κοινοπραξία της Elliot, της Bain και της Cerved, όπως και η ιταλική doValue, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και υπέβαλαν προσφορές το καλοκαίρι, εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την FPS».

Τι χωρίζει τις δύο πλευρές

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ Pimco – Eurobank υπάρχει μια απόκλιση προσδοκιών με την διοίκηση της Eurobank να επιμένει στη μεγιστοποίηση του τιμήματος που θα λάβει από την συναλλαγή και τον αμερικανικό κολοσσό να αμφισβητεί στοιχεία για τις ανακτήσεις στεγαστικών δανείων, που είχαν παρουσιαστεί το καλοκαίρι, ενώ επιπλέον επικαλείται τις αποτιμήσεις αντίστοιχων συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί.  

Όπως εκτιμάται η απόσταση μεταξύ των δύο δεν είναι σε καμία περίπτωση τέτοια που να βάζει σε κίνδυνο τη συμφωνία, ενδεχόμενο που θα είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις. Αντίθετα φαίνεται ότι παρά τις δυσκολίες, που όπως σημειώνουν τραπεζικές πηγές είναι συνηθισμένες σε τέτοιου τύπου διαπραγματεύσεις, και οι δύο πλευρές εργάζονται εντατικά στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο σχέδιο των τραπεζών για μεγάλες τιτλοποιήσεις με τον Ηρακλή ΙΙ

Έγκριση από τον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ περιμένουν οι τράπεζες για σχέδιο που θα επιτρέψει να τιτλοποιηθούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χωρίς οι ζημιές να προκαλέσουν την έκδοση μετοχών υπέρ του Δημοσίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Eurobank ανοίγει αυλαία για το σχέδιο «Ηρακλής»

Την επόμενη εβδομάδα η Eurobank θα λάβει βαθμολογία για το κομμάτι της τιτλοποίησης Cairo που θα καλυφθεί με εγγυήσεις του Δημοσίου, ενώ άρχισαν ήδη οι συνεννοήσεις με τον ΟΔΔΗΧ για την κατάθεση της αίτησης ένταξης στο σχέδιο Ηρακλής.