ΓΔ: 1476.12 -0.54% Τζίρος: 86.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δεν τίθεται θέμα ενεργειακής επάρκειας ή ασφάλειας εφοδιασμού με φυσικό αέριο

Ο ΔΕΣΦΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η τροφοδοσία συνεχίζεται κανονικά, παρά τη διακοπή παροχής από τον αγωγό μέσω της Βουλγαρίας.

Δεν τίθεται θέμα ενεργειακής επάρκειας ή ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, καθώς η τροφοδοσία στο σημείο εισόδου με τους Κήπους συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ υπάρχουν υψηλά αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα.

Αυτό επισημαίνει ο ΔΕΣΦΑ με αφορμή τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τον αγωγό μέσω Βουλγαρίας, τονίζοντας παράλληλα ότι κήρυξε σήμερα το πρωί Κατάσταση Συναγερμού 1 (Επίπεδο Έγκαιρης Προειδοποίησης).

«Ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς από την ελληνική και τη βουλγαρική πλευρά με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης, ενώ έχει συσταθεί και σχετική Ομάδα Εργασίας. Παράλληλα, ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Χρήστες του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και τους ενημερώνει σχετικά, με στόχο να διασφαλίσει τη συνεχή πρόσβαση τους στο δίκτυο.

Ο ΔΕΣΦΑ τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και προδιαγραφές για τη διασφάλιση του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου, παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και είναι έτοιμος να λάβει μέτρα -αν καταστεί απαραίτητο- σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», τονίζει ο Διαχειριστής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΣΦΑ: Θα επιβλέψει την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης με Β. Μακεδονία

Ο μήκους 123 χιλιομέτρων αγωγός φυσικού αερίου που θα ενώνει τις δυο χώρες αναμένεται να είναι έτοιμος στα τέλη του 2024. Ο ΔΕΣΦΑ αναδείχθηκε ανάδοχος μετά από ανοιχτό διαγωνισμό της Nomagas όπου συμμετείχαν 4 εταιρείες.
desfa_revithousa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΣΦΑ: Αιτήματα από 27 εταιρίες για δέσμευση δυναμικότητας του ΕΣΦΑ

Σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον για τα υφιστάμενα (Αγία Τριάδα, Νέα Μεσημβρία -TAP, Σιδηρόκαστρο, Κήποι), αλλά και τα νέα σημεία διασύνδεσης του ΕΣΦΑ, όπως η Αμφιτρίτη (FSRU Αλεξανδρούπολης).