Φωτο: ΑΠΕ

Κρίσιμους τομείς της Eurobank αναλαμβάνει ο Ανδρέας Αθανασόπουλος

Ο νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank θα αναλάβει το retail, το digital transformation και γενικότερα τον λειτουργικό μετασχηματισμό του ομίλου.

Με διευρυμένο πεδίο ευθυνών επιστρέφει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στον όμιλο Eurobank, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχή διαδρομή στον όμιλο Dixons.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασόπουλος θα αναλάβει την ευθύνη κρίσιμων τομέων της τράπεζας: το retail, το digital transformation και γενικότερα τον λειτουργικό μετασχηματισμό του ομίλου. Η έλευση του Α. Αθανασόπουλου γίνεται μετά την αποχώρηση του Θεόδωρου Καλαντώνη ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων FPS.

Η ενίσχυση της διοικητικής ομάδας έρχεται μετά την ολοκλήρωση του Σχεδίου Επιτάχυνση,  με το οποίο η Eurobank κατάφερε πρώτη μεταξύ των συστημικών τραπεζών να απαλλαγεί από τον μεγαλύτερο όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων και σηματοδοτεί την προσπάθεια του ομίλου να ισχυροποιήσει τη θέση του στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα στη μετά κρίση εποχή.

Η αναγέννηση της Kotsovolos

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για την Dixons southeast Europe τον Ιούλιο του 2013, εγκαταλείποντας τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας. Του πιστώνεται η αναγέννηση της Kotsovolos με την ενίσχυση των μεριδίων της σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά και την επιστροφή της σε κερδοφορία. Ο κ. Αθανασόπουλος προχώρησε στον ριζικό λειτουργικό ανασχεδιασμό της Kotsovolos και την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων με έμφαση στην ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών. 

Το 2018 ο όμιλος Dixons προχώρησε στην αναβάθμιση του κ. Αθανασόπουλου ο οποίος μετακινήθηκε στο Λονδίνο στις κεντρικές υπηρεσίες αναλαμβάνοντας τη θέση του Group Chief Customer Officer & CEO Financial Services. Κάτω από την ομπρέλα του κ. Αθανασόπουλου βρέθηκαν οι δράσεις του Ομίλου σε θέματα Consumer insights, Global analytics, Customer Proposition Design, Marketing Communications και Consumer Financial services. Επιπλέον, ανέλαβε την επίβλεψη όλου του τομέα Πληροφορικής και Τεχνολογικών υποδομών του Ομίλου (CTO).

Μεγάλη τραπεζική εμπειρία

Ο κ. Αθανασόπουλος κατείχε από το 2008 έως και το 2013 τη θέση του γενικού διευθυντή λιανικής τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζας.  Είχε την ευθύνη για τη διαχείριση της ρευστότητας του ομίλου σε επίπεδο ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων ενώ παράλληλα τη διαχείριση του προβληματικού χαρτοφυλακίου δανείων ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, είχε την ευθύνη πολλών μεγάλων έργων της τράπεζας, όπως η εμπέδωση πρακτικών CRM σε όλο το δίκτυο καταστημάτων, αλλά και η εκπροσώπηση της τράπεζας στους ελέγχους ποιότητας χαρτοφυλακίου του ελεγκτικού οίκου ”BlackRock”.

Έχει εργαστεί ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στο χώρο της λιανικής τραπεζικής και του μάρκετινγκ για 15 χρόνια, έχοντας υπό την εποπτεία του πολύ μεγάλες ομάδες και έργα σε διάφορες αγορές της Ευρώπης. Επιπλέον, έχει θητεύσει ως ανώτερος λέκτορας στο Warwick Business School της Αγγλίας για 5 χρόνια και είναι επισκέπτης καθηγητής και μέλος του Advisory Board του Nottingham Business School.

Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Statistics and Operational Research από το Πανεπιστήμιο του Essex και τίτλο PhD in Operational Research από το Warwick Business School.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Γιατί ξεπέρασε τους στόχους η συμμετοχή στην εθελούσια

Περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή, ενώ ο στόχος ήταν να αποχωρήσουν έως 700. Η ηλικιακή στόχευση και οι ικανοποιητικοί όροι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επικεφαλής των τραπεζών για οικονομία, «κόκκινα» δάνεια

Οι τράπεζες υποστηρίζουν την οικονομία με νέα δάνεια, ενώ τα μέτρα στήριξης θα περιορίσουν την ύφεση. Αποφεύχθηκε ως τώρα η αύξηση των «κόκκινων» δανείων. Τι είπαν στους αναλυτές Μυλωνάς, Ψάλτης και Καραβίας.