ΓΔ: 1449.75 1.01% Τζίρος: 34.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Άφαντοι οι μυστηριώδεις υποψήφιοι αγοραστές της SingularLogic

Εγκατέλειψε τη διαδικασία η άγνωστη βρετανική εταιρεία Nexum Holdings και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι ανησυχούν για τις καθυστερήσεις, καθώς με το πέρασμα του χρόνου η θέση της SingularLogic επιδεινώνεται.

Στον αέρα βρίσκεται πλέον και η δεύτερη απόπειρα πώλησης της Singular Logic από την MIG, αφού εδώ και εβδομάδες η διαγωνιστική διαδικασία είναι παγωμένη με τους υποψηφίους που έχουν απομείνει να εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για την ολοκλήρωσή της. Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τον όμιλο North Star του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου, η διοίκηση της MIG είχε ανακοινώσει πως την καλύτερη προσφορά, στο διαγωνισμό που ακολούθησε, υπέβαλε η άγνωστη βρετανική εταιρεία «Nexum Holdings Limited (SkyBox)». 

Μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει καταλάβει ούτε ποιοι ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της βρετανικής εταιρείας που είχε ιδρυθεί πριν από λίγους μήνες με κεφάλαια 2.000 ευρώ, ούτε πως κατάφεραν να πείσουν τις τράπεζες και τους συμβούλους για τη σοβαρότητά τους! Στο τέλος αποχώρησαν, όπως πολλοί θεωρούσαν πως θα γίνει από την πρώτη στιγμή.

Στη διαδικασία είχαν παραμείνει και καταθέσει προσφορές άλλοι τρεις διεκδικητές της SingularLogic, οι οποίοι βλέπουν τώρα καθυστερήσεις, την ίδια στιγμή που η τελευταία απαξιώνεται συνεχώς εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ήταν η εταιρεία πληροφορικής InDigital και οι κοινοπραξίες EpsilonNet – SpaceHellas – Entersoft και Profile – OTS. 

Εκτός από το ικανό πελατολόγιο της Singular Logic στο χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού (ERP), οι διεκδικητές είχαν «στο μάτι» και τον ισχυρό τομέα ολοκλήρωσης συστημάτων (integration), ενόψει των μεγάλων έργων πληροφορικής στο Δημόσιο. Ο συγκεκριμένος τομέας αδυνατεί πλέον να διεκδικήσει έργα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας με την κατάσταση να χειροτερεύει κάθε ημέρα που περνά, λένε στην αγορά. Οι υποψήφιοι που παραμένουν ακόμα «ζεστοί» θεωρούν πως η διαδικασία από πλευράς τραπεζών έπρεπε να πηγαίνει πιο γρήγορα ώστε να αποφευχθεί αυτή ακριβώς η απαξίωση.

Υπενθυμίζεται πως στη χρήση 2019 οι ορκωτοί ελεγκτές εκφράζουν «ουσιώδη αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας» της SingularLogic επειδή το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του ομίλου και της εταιρείας υπερβαίνουν το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού. Στο τέλος του 2019 τα δάνεια του ομίλου ανέρχονταν σε 35,96 εκατ. ευρώ εκ των οποίων ποσό 5,67 εκατ. αφορά σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό ενώ το υπόλοιπο 30,28 εκατ. αφορά σε μακροπρόθεσμο δανεισμό. Πέρυσι η Singular Logic εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών στα 46,9 εκατ. από 41,5 εκατ. ευρώ το 2018 κυρίως επειδή ανέλαβε το έργο των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και των εθνικών εκλογών 2019. Οι ζημιές διογκώθηκαν, όμως, στα 22,3 εκατ. από 7,2 εκατ. ευρώ το 2018.

Το εγχείρημα διάσωσης της Singular Logic δεν θεωρείται εύκολο αφού –αν τελικά προχωρήσει η διαδικασία– ο νέος μέτοχος πρέπει να ξεκαθαρίσει την εικόνα με πλήθος ανενεργών θυγατρικών, που για να κλείσουν χρειάζονται αξιόλογα κεφάλαια. Ταυτόχρονα πρέπει να ξεκαθαρίσει και τα συμβόλαια ανωτέρων στελεχών, να αποφασίσει για την τύχη 100 εργαζομένων, που σήμερα θεωρείται πως δεν καλύπτουν άμεσες ανάγκες, κ.α. Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα δεν έχει ολοκληρωθεί π.χ. η εκκαθάριση των θυγατρικών Τάσεις Συμβουλευτική, Modular, BusinessLogic, Helpdesk, Cherry, κ.α. Πρόκειται για εταιρείες που είχαν τεθεί σε εκκαθάριση από το 2005!

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ