ΓΔ: 822.37 0.63% Τζίρος: 37.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:22:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Athens Heart

«Μπαίνει» με 23 εκατ. ευρώ στην Pasal η Sterner Stenhus

Σε συμφωνία με την Sterner Stenhus προκειμένου ο σουηδικός όμιλος του Ηλία Γεωργιάδη να καταβάλει 23 εκατ. ευρώ μέσω ΑΜΚ και ομολογιακού προχώρησε η Pasal Development.

Σε μια σημαντική συμφωνία, η οποία θα βοηθήσει την εταιρεία να παραμείνει με πολύ περιορισμένο δανεισμό και χωρίς το βάρος από ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς πιστωτές προχώρησε η Pasal Development.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη, έδωσε τα χέρια με την σουηδική Sterner Stenhus του Ηλία Γεωργιάδη, προκειμένου η τελευταία να βάλει 23 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ομολογιακού δανείου, διαδραματίζοντας ρόλο στρατηγικού επενδυτή και αποκτώντας την πλειοψηφία των μετοχών.

Η κίνηση αυτή, εκτός των άλλων, θα επιτρέψει στην Pasal να εκμεταλλευθεί ευκαιρίες στον χώρο του real estate, των logistics και πιθανότατα των ΣΔΙΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η PASAL Development Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι σύναψε συμφωνία με την STERNER STENHUS GREECE AB (με έδρα στην Kungens Kurva της Σουηδίας) (ο «Επενδυτής») η οποία προβλέπει ότι ο Επενδυτής θα προβεί σε κεφαλαιακή ενίσχυσή της Εταιρείας ύψους €10.000.000 μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου λαμβάνοντας μετοχές της Εταιρείας που θα αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 90% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, όπως θα διαμορφωθεί κατόπιν της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα με την παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η Εταιρεία θα εξασφαλίσει μέσω δανεισμού, είτε από τον Επενδυτή είτε από πιστωτικό ίδρυμα, πρόσθετα κεφάλαια ύψους €13.000.000. Η συμφωνία προβλέπει ότι μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω, η Εταιρεία θα χρησιμοποιήσει €22.000.000 από τα κεφάλαια αυτά προκειμένου να προβεί σε ολοσχερή εξόφληση των οφειλών της προς την Alpha Bank Α.Ε.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της διεξαγωγής από τον Επενδυτή νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου στην Εταιρεία, διάρκειας περίπου ενός μήνα, με ικανοποιητικά για τον Επενδυτή αποτελέσματα και της εκ μέρος της Εταιρείας τήρησης των υποχρεώσεών της από την από 29.03.2018 συμφωνία εξυγίανσης, που έχει επικυρωθεί με την υπ' αριθμ. 712/29.08.2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Εφόσον οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις συντρέξουν, η παραπάνω συναλλαγή θα λάβει χώρα έως το τέλος Φεβρουαρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης έως 60 ημέρες, και η Εταιρεία θα προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων εταιρικών αποφάσεων και, εν γένει, σε όλες τις διαδικασίες και ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της.

Με την κεφαλαιακή ενίσχυση της Εταιρείας από τον Επενδυτή θα επιτευχθεί η χρηματοοικονομική εξυγίανση της Εταιρείας και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξή της. Σημειώνεται ότι η PASAL και σήμερα δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ή εργαζόμενους, ενώ μετά και την επικείμενη πώληση θυγατρικής εταιρείας (ιδιοκτήτριας του εμπορικού AthensHeart) ο τραπεζικός της δανεισμός θα μειωθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Η Διοίκηση της PASAL, με την οργάνωση και την εμπειρία της και με την υποστήριξη της STERNER STENHUS θα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που παρουσιάζονται στον κλάδο του εγχώριου real estate.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό με επόμενες ανακοινώσεις της για την εξέλιξη της παραπάνω συναλλαγής».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pasal Development
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διάσωση της Pasal με ένεση 10 εκατ. από την Sterner Stenhus

Νέα σελίδα για την Pasal Development με την αποχώρηση της οικογένειας Θεοδωρίδη μέσω ΑΜΚ και την είσοδο της Sterner Stenhus του Ηλία Γεωργιάδη. Η εταιρεία ακινήτων κλείνει τις εκκρεμότητες με τον τραπεζικό δανεισμό της.