ΓΔ: 902.33 0.74% Τζίρος: 30.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:41:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: BFF Banking Group

BFF Banking: Αύξηση 35% των εργασιών στην Ελλάδα στο εννεάμηνο

Η συνολική συνεισφορά της ελληνικής δραστηριότητας factoring στις εργασίες του Ομίλου άγγιξε τα 46 εκατ. ευρώ. Ενισχύει την παρουσία στη χώρα μας με νέο κατάστημα.

Σταθερά προσαρμοσμένα κέρδη της τάξεως των 59,9 εκατ. ευρώ και σημαντική αύξηση 25% στις νέες εργασίες οι οποίες ανήλθαν σε  3,8 δισ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος BFF Banking στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους. 

Παράλληλα η συνολική συνεισφορά της ελληνικής δραστηριότητας factoring στις εργασίες του Ομίλου άγγιξε τα 46 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα βασικά στοιχεία των μεγεθών του ομίλου έχουν ως ακολούθως: 

 • Αντίκτυπος COVID-19: Όπως και στο πρώτο εξάμηνο του έτους, προέκυψε υστέρηση στην είσπραξη τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής ενώ η ρευστότητα που παρείχαν οι κυβερνήσεις οδήγησε σε μειωμένους χρόνους αποπληρωμής νέων τιμολογίων, επηρεάζοντας ουσιαστικά την ανάπτυξη της δραστηριότητας.
 • Σταθερά προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, με αύξηση της τάξεως του 10% μη υπολογίζοντας τις εισπράξεις τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής.
 • Οι νέες εργασίες σημείωσαν αύξηση 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν σε €3,8 δισ.
 • Το χαρτοφυλάκιο δανεισμού πελατών αυξήθηκε κατά 3% στα € 3,7 δισ., σημειώνοντας σημαντική υπεραπόδοση σε σχέση με την αγορά. 39% εκτός Ιταλίας με το αντίστοιχο ποσοστό τον Σεπτέμβριο του 2019 να ανέρχεται σε 37%.
 • Υψηλότερα αναβαλλόμενα έσοδα: Αύξηση κατά € 22 εκατ. (6%) του όγκου των μη-αναγνωρισμένων και εκτός προϋπολογισμού τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής, οι οποίοι ανήλθαν σε € 423 εκατ.
 • Επάρκεια χρηματοδοτικών πόρων: Αύξηση της τάξεως του 15% στα € 4,1 δισ., με € 0,9 δισ. μη χρησιμοποιούμενες πιστωτικές γραμμές.
 • Τα καθαρά μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, εξαιρουμένων των ιταλικών δήμων, σημείωσαν μείωση κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κάλυψη της τάξεως του 81%, ενώ το κόστος ρίσκου ανήλθε σε 10 μ.β.
 • Ισχυρή κεφαλαιακή θέση με μερισματική δυνατότητα που ανέρχεται σε € 127 εκατ. Ο συνολικός κεφαλαιακός δείκτης και ο δείκτης CET1 ανήλθαν σε 16,5% και 12.0% αντίστοιχα, εξαιρούμενης της μερισματικής δυνατότητας.
 • Μέρισμα 2019: Ο Όμιλος είναι έτοιμος για την αποκοπή του μερίσματος, από την 1η Ιανουαρίου 2021 και έπειτα, αμέσως μόλις λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
 • DEPObank: Αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ιταλίας και την ΕΚΤ. Το κλείσιμο της συμφωνίας και η συγχώνευση αναμένονται το α΄ τρίμηνο του 2021.
 • Ελλάδα: Η συνεισφορά της ελληνικής δραστηριότητας factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής στα έσοδα του Ομίλου ανέρχεται σε € 46 εκατ. (έναντι €34 εκατ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο) σημειώνοντας αύξηση 35%. Το νέο υποκατάστημα του Ομίλου στην Ελλάδα είναι πλέον πλήρως λειτουργικό έχοντας λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποκατάστημα στην Ελλάδα από τον όμιλο BFF Banking Group το γ' τρίμηνο

Το νέο υποκατάστημα στην Αθήνα θα παρέχει στις εταιρείες ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης των πιστώσεών τους έναντι του ελληνικού δημόσιου τομέα και του εθνικού συστήματος υγείας.
hdb
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ο Σάββας Ανδρέου νέο μέλος του Δ.Σ.

Ο κ. Ανδρέου διαθέτει περισσότερα από 36 έτη εμπειρίας σε όλες τις βαθμίδες του επαγγέλματος του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή και έχει επίσης εργαστεί στο παρελθόν στον τραπεζικό και ναυτιλιακό κλάδο.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει σελίδα η Τρ. Πειραιώς: «Τρέχει» το Sunrise, βελτίωση μεγεθών

Το τελευταίο εξάμηνο έχει υλοποιηθεί το 80% του σχεδίου Sunrise. Οι δέκα κινήσεις της διοίκησης που εδραιώνουν τη θέση της τράπεζας. Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η κερδοφορία στο α' αξάμηνο. Τι δήλωσε ο Χρ. Μεγάλου.