Ελλάκτωρ: Ποια είναι τα πέντε θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης

Με αίτημα της Reggeborgh και των μετόχων Α. Γιόκαρη και Χρ. Παναγιωτόπουλου θα συζητηθεί η αλλαγή διοίκησης και η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για τις δύο τελευταίες χρήσεις.

Με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων η αλλαγή διοίκησης και η διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου, θα συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που ζητούν να συζητηθούν στην έκτακτη Γ.Σ. η Reggeborgh, καθώς και οι μέτοχοι Αγγελος Γιόκαρης και Χρήστος Παναγιωτόπουλος, που υπογράφουν το αίτημα, είναι πέντε και συγκεκρμένα:

1ο Θέμα: Ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

2ο Θέμα: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων ανεξαρτήτων / μη εκτελεστικών μελών).

3ο Θέμα: Ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ.44 ν.4449/2017).

4ο Θέμα: Εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ.44 ν.4449/2017).

5ο Θέμα Διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου της Εταιρείας (δύο τελευταίων χρήσεων).

Τι λένε κύκλοι του ολλανδικού fund

Nωρίτερα απόψε, κύκλοι της Reggeborgh τοποθετήθηκαν για την επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ και την επανεκκίνηση της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα το μεσημέρι για την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την αλλαγή Δ.Σ. καθώς και τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου. 

Σύμφωνε με πηγές κοντά στον ολλανδικό όμιλο η Reggeborgh από κοινού με άλλους μετόχους, υπέβαλε σήμερα αίτηση προς το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ ΑΕ για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με θέμα την εκλογή νέου Δ.Σ. και νέας Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας, καθώς επίσης τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου. Η γενική συνέλευση θα πρέπει να λάβει χώρα σε διάστημα έως 45 ημερών από σήμερα.

Έχοντας ήδη επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην εταιρεία, η Reggeborgh πιστεύει ότι η αλλαγή διοίκησης είναι αναγκαία προκειμένου να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της Ελλάκτωρ και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην αγορά. 

Προς το σκοπό αυτό η Reggeborgh θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χρηματοδότησης της Ελλάκτωρ και θα υποστηρίξει μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα προσδώσει ρευστότητα αναγκαία για την επανεκκίνηση της εταιρείας.

Η Reggeborgh  διαθέτει τα αναγκαία κεφάλαια, την εμπειρία στους κλάδους των υποδομών και της ενέργειας μέσω της εταιρείας VolkerWessels N.V. και την εταιρική διαφάνεια ώστε να δεσμευθεί στο εγχείρημα επανεκκίνησης της Ελλάκτωρ, έχοντας εμπιστοσύνη στις προοπτικές τόσο της εταιρείας όσο και της ελληνικής οικονομίας.

Το αίτημα εκλογής νέου Δ.Σ. στην Ελλάκτωρ συμμερίζονται επενδυτές και μέτοχοι στην εταιρεία σε αριθμό που εγγυάται κατ’ απόλυτο τρόπο την έγκρισή του από τη γενική συνέλευση της εταιρείας, όταν αυτή συγκληθεί, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Λίγο νωρίτερα πηγές κοντά στην διοίκηση της Ελλάκτωρ υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει κανένα σχετικό αίτημα στην εταιρεία ενώ σχολιάζοντας τις πληροφορίες περι διαχειριστικού ελέγχου σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με δικαστική εντολή. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι σε κάθε περίπτωση η εταιρία πλέον λειτουργεί με ισχυρές δομές εταιρικής διακυβέρνσης και διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Business Daily ανέδειξε με σχετικό δημοσίευμα τα προβλήματα της προσπάθειας της διοίκησης Καλλιτσάντση να προωθήσει την εξυγίανση της Ελλάκτωρ, μια προσπάθεια που προσέκρουσε στις τεράστιες ζημιές από τα έργα στο εξωτερικό, οι οποίες υπολογίζονται σε 500 εκατ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλαγή διοίκησης στην Ελλάκτωρ ζητά ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος δηλώνει ότι απομακρύνθηκε με αυθαίρετο τρόπο από τη θέση του προέδρου της Άκτωρ Παραχωρήσεις. Πληρώνει οφειλή 2,11 εκατ. η Άκτωρ για να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς της.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Reggeborgh: Το νέο σχέδιο για την Ελλάκτωρ και η αλλαγή στη διοίκηση

Χρηματοδοτική υποστήριξη για βγει ο όμιλος από το αδιέξοδο και να εστιάσει στην ανάπτυξη υπόσχονται οι Ολλανδοί, ενώ τονίζουν ότι η διοίκηση Καλλιτσάντση δεν κατάφερε να φέρει την εξυγίανση και να ενισχύσει τη μετοχή.
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα συμφωνία εφοπλιστών – αδελφών Καλλιτσάντση για τον έλεγχο του 25,8% της Ελλάκτωρ

Η συμφωνία που γνωστοποιήθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές χαρακτηρίζεται από σύνθετη δομή. Άμεσα στους εφοπλιστές το δικαίωμα ψήφου του περίπου 20% της Ελλάκτωρ ωστόσο η εξαγορά των μετοχών θα γίνει σταδιακά με ορίζοντα τον Ιούλιο του 2021