ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τράπεζα Πειραιώς: Στις 4 Ιανουαρίου η μετατροπή των CoCos

Η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει στην έκδοση 394.400.000 νέων μετοχών, ενώ μετά από αυτήν την κίνηση το μερίδιο του ΤΧΣ στο μετοχικό της κεφάλαιο θα φθάσει στο 61,3%.

Στις αρχές Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 4 θα προχωρήσει τη μετατροπή των CoCos σε μετοχές, η Τράπεζα Πειραιώς, με άμεσο αποτέλεσμα το μερίδιο του ΤΧΣ σε αυτήν να ανέλθει στο 61,3%, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

Η τράπεζα διευκρινίζει ότι θα προχωρήσει στην έκδοση 394,4 εκατ. μετοχών, ενώ θα προχωρήσει και στην αναγκαία τροποποίηση του μετοχικού άρθρου του καταστατικού της. 

Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της «σε συνέχεια της από 23 Νοεμβρίου 2020 ανακοίνωσής της, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μετά την ακύρωση πληρωμής του ετήσιου τοκομεριδίου των υπό Αίρεση Μετατρέψιμων Ομολόγων (CoCo), επήλθε στις 2 Δεκεμβρίου 2020 Γεγονός Μετατροπής του CoCo σε κοινές μετοχές της Τράπεζας, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος Έκδοσης και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Η Τράπεζα απέστειλε σήμερα σχετική δηλοποίηση προς το ΤΧΣ, με την οποία προσδιορίσθηκε η Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 ως Ημερομηνία Μετατροπής σύμφωνα με το Πρόγραμμα Έκδοσης και την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αριθ. 36/2015. Κατά την Ημερομηνία Μετατροπής, το CoCo θα μετατραπεί αυτόματα σύμφωνα με το νόμο σε κοινές μετά ψήφου μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ, με την έκδοση 394.400.000 ολοσχερώς καταβεβλημένων νέων μετοχών και αντίστοιχη τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου του Καταστατικού. Οι νέες μετοχές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα πιστωθούν στη μερίδα του ΤΧΣ που τηρείται στην ΕΛ.Κ.Α.Τ. αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σε 61,3%» .

Σύμφωνα με τη σύμβαση της Τράπεζας Πειραιώς με το ΤΧΣ, στην περίπτωση μετατροπής των CoCos σε μετοχές θα εκδοθούν 394,4 εκατ. νέες μετοχές, οι οποίες θα προστεθούν στις 436,6 εκατ. μετοχές που υπάρχουν σήμερα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό μετοχών της τράπεζας σε περίπου 831 εκατ. μετοχές.

Η τιμή έκδοσης θα είναι 6 ευρώ ανά μετοχή, όσο δηλαδή ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης του 2015. Μετά την αύξηση κεφαλαίου, το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στην τράπεζα από 26,4% που είναι σήμερα θα ανέλθει στο 61,3%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Ο γόρδιος δεσμός των CoCo's και η μετατροπή σε μετοχές

Πιθανότερο σενάριο είναι η μετατροπή των CoCos σε μετοχές, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού του ΤΧΣ από 26,3% σε 61,3%. Γιατί δεν προκρίνεται το σχέδιο αύξησης κεφαλαίου κατά 500 - 800 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χ. Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης η επιτυχία της ΑΜΚ, μεγάλη συμμετοχή επενδυτών

«Η αύξηση κεφαλαίου θα επιτρέψει στην Πειραιώς να εκπληρώσει τον απώτερο στόχο που έχει θέσει για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της κατά τους επόμενους 12 μήνες ώστε να καταστεί μια ισχυρή τράπεζα, έτοιμη για την επόμενη μέρα».