ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Creta Farms

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικ. Συμβ. της Creta Farms

Μετά την αποδοχή από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου του αιτήματος των τραπεζών για διορισμό προσωρινής διοίκησης, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Creta Farms.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Creta Farms, μετά τη αποδοχή του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου του αιτήματος των τραπεζών για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην εταιρεία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος ορίστηκε μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Δημήτριος Τσίρμπας  αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και εκτελεστικού μέλους και ο κ.  Στέφανος Ξενάκης συμμετέχει ως εκτελεστικό μέλος.

Πλέον έπεσαν οι «τίτλοι τέλους» στους φιλόδοξους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς των αδελφών Δομαζάκη και άρχισε η αντίστροφη πορεία, της «καθόδου από τον Γολγοθά» των 850 εργαζομένων της Creta Farms. Η τοποθέτηση της τριμελούς προσωρινής διοίκησης, που προτάθηκε από τις τράπεζες σηματοδοτεί την επανέναρξη της παραγωγής και τη νέα προσπάθεια επανατοποθέτησης των προϊόντων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στην αγορά. Κάτι που βεβαίως δεν γίνεται με ένα αυτόματο τρόπο και σίγουρα δεν είναι εύκολο. Παράλληλα ανοίγει και επισήμως ο δρόμος για την πώληση των μετοχών της εταιρείας σε έναν από τουλάχιστον έξη - προς το παρόν - ενδιαφερόμενους αγοραστές, σύμφωνα με τις μη δεσμευτικές προσφορές που έχουν κατατεθεί. Η ελπίδα επιστρέφει στους εκατοντάδες εργαζόμενους της - πάλαι ποτέ - κορυφαίας ελληνικής αλλαντοβιομηχανίας, αλλά όπως επισημαίνουν πηγές της αγοράς, τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι ίδια όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Πολλά θα αλλάξουν.

Ωστόσο η περίπτωση της Creta Farms αποτελεί αρνητικό case study στην ελληνική αγορά, που γίνεται ακόμη πιο - οδυνηρά - ενδιαφέρον δεδομένου ότι η εταιρεία κατόρθωσε σχεδόν αλώβητη να διέλθει μέσα από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Και στο σαφώς ευνοϊκότερο μεταμνημονιακό περιβάλλον, η «βεντέτα» των δύο αδελφών, του Εμμ. Δομαζάκι και Κων. Δομαζάκη στο έδαφος των καταγγελιών της κακοδιαχείρισης, που ήδη συνωθούνται στα πινάκια των δικαστηρίων, ήταν αρκετή για να την οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής. Κι ας είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων...

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρισμα - κόλαφος για τις πρακτικές των αδελφών Δομαζάκη στην Creta Farms

Σχεδόν 3 εκατ. ευρώ είχαν πάρει οι βασικοί μέτοχοι από την εταιρεία κατά παράβαση του νόμου περί Α.Ε., «φέσι» 8,6 εκατ. ευρώ από εταιρεία δικών τους συμφερόντων. Προς αναμόρφωση του ισολογισμού της εισηγμένης.