ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Για περιβαλλοντική μόλυνση καταδικάστηκαν δυο πρώην στελέχη της ΕΒΖ

Η υπόθεση αφορούσε την ρύπανση πάνω από τα επιτρεπτά όρια του ποταμού Λουδία που είχε μειώσει το οξυγόνο στο νερό και να υπάρξουν μαζικοί θάνατοι ψαριών και οργανισμών.

Δύο πρώην στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) καταδικάστηκαν σε 5 μήνες φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, ο καθένας, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για υποβάθμιση περιβάλλοντος. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τους έκρινε ένοχους με αναγνώριση ελαφρυντικών. Σε πρώτο βαθμό είχαν τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, η οποία ανεστάλη. 

Η υπόθεση αφορούσε τον ποταμό Λουδία όπου κατόπιν αυτοψίας των αρμόδιων ελεγκτικών Αρχών, τον Νοέμβριο του 2014, διαπιστώθηκαν τιμές ρύπανσης πάνω από τα επιτρεπτά όρια, με συνέπεια να μειωθεί η οξυγόνωση των υδάτων και να υπάρξει μαζικός θάνατος ψαριών και άλλων υδρόβιων οργανισμών του ποταμού.

Για την κατάσταση αυτή «ενοχοποιήθηκε» το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και υπό αυτές τις συνθήκες κατέστησαν κατηγορούμενοι ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Βιομηχανίας και ο διευθυντής του εργοστασίου εκείνης της περιόδου. Οι ίδιοι απολογούμενοι ενώπιον του Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αρνήθηκαν την κατηγορία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ρύπανση προήλθε από τα απόβλητα βιομηχανιών λιπασμάτων και άλλων εργοστασίων της περιοχής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athinaiki Zithopoiia, Nero
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο» παρουσίασε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας «Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο», βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ορθή διαχείριση των υδάτων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 26 Φεβρουαρίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση της MIG για τη Vivartia

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι μέτοχοι της Marfin Investment Group την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. Σε περίπτωση μη απαρτίας τυχόν επαναληπτική ΓΣ θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μάρτιου.