ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τιταν

Νέα επένδυση του Ομίλου Τιτάν ύψους 25 εκ. στο εργοστάσιο Καμαρίου

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 και στόχος του είναι, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα επίλυσης όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλητών της Αττικής.

Επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο Καμαρίου Βοιωτίας, με στόχο την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής τσιμέντου και την προστασία του περιβάλλοντος, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την εγκατάσταση προασβεστοποιητή, με την οποία το εργοστάσιο θα αυξήσει σημαντικά τη δυναμικότητά του για απορρόφηση εναλλακτικών καυσίμων, αντικαθιστώντας μεγάλο μέρος των ορυκτών καυσίμων, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των κλιβάνων του. Μετά την επένδυση, η συνολική ετήσια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα ανέρχεται σε 450.000τν., ισοδύναμη με τη χρήση 160.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντί συμβατικών.

Η επένδυση θα ολοκληρωθεί το 2022 και εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Ομίλου για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τα εναλλακτικά καύσιμα που χρησιμοποιεί η τσιμεντοβιομηχανία μπορούν να προέλθουν, μεταξύ άλλων, από την αξιοποίηση του υπολείμματος της ανακύκλωσης των αστικών απορριμμάτων, μετά από κατάλληλη επεξεργασία σε Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

«Ένα επιπλέον όφελος της επένδυσης στο εργοστάσιο Καμαρίου, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Αττικής-Βοιωτίας, είναι και η δυνατότητα συμβολής του σε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντικά και οικονομικά βέλτιστη λύση στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όσον αφορά τη νέα επένδυση, ο 'Αγγελος Καλογεράκος, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ελλάδας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ανέφερε τα εξής: «Πιστεύουμε στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και ειδικά του κατασκευαστικού κλάδου. Για το λόγο αυτό, επενδύουμε στα εργοστάσιά μας, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους και τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους.»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τιτάν: Άλμα κερδών 158% μετά τη μείωση εξόδων για τόκους

Στα 142,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα EBITDA, με τα καθαρά κέρδη να υπερδιπλασιάζονται και να φθάνουν στα 58 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2021. Ενισχυμένη η δραστηριότητα του ομίλου στις περισσότερες περιοχές.