ΓΔ: 865.48 -1.14% Τζίρος: 25.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:50:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Egnatia.eu

Εγνατία: 1η Απριλίου οι προσφορές, «όχι» του ΤΑΙΠΕΔ σε παράταση

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Άκτωρ για παράταση του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένεται να υποβάλουν προσφορές δύο κοινοπραξίες.

Την 1η Απριλίου θα διεξαχθεί η τελική φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων απέρριψε το αίτημα της Άκτωρ για την παράταση του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Άκτωρ είχε ζητήσει, την περασμένη Παρασκευή, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας του διαγωνισμού επειδή η καναδική εταιρεία Roadis, απέσυρε τη συμμετοχή της, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την πανδημία του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι το αντικείμενο της παραχώρησης είναι η Εγνατία Οδός μαζί τους τρεις κάθετους άξονες, Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου μήκους 658 χλμ. και οι κάθετοι άξονες Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα-Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας με μήκος και οι τρεις 225 χλμ. Εκτός από την είσπραξη των διοδίων, ο ανάδοχος θα έχει έσοδα από την εκμετάλλευση Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) αλλά και των παρόδιων εκτάσεων του αυτοκινητόδρομου.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, αναφορικά με την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, δεσμευτικές προσφορές, μεθαύριο 1η Απριλίου, αναμένεται να καταθέσουν η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ– EGIS PROJECTS και η Μυτιληναίος-Vinci-Άβαξ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μόνο μία προσφορά στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας

Ο οδικός άξονας των 658 χιλιομέτρων θεωρείται ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο, αλλά η πανδημία και τα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν από την προεπιλογή των επτά ομίλων, οδηγούν σε περιορισμό των υποψηφίων.
marina_alimos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Άκτωρ Παραχωρήσεις η Μαρίνα Αλίμου, με τίμημα 57,5 εκατ. ευρώ 

Η συνολική αξία της συμφωνίας υπερβαίνει τα 177 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της παραχώρησης, την ετήσια αμοιβή παραχώρησης και ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερταμείο - ΤΑΙΠΕΔ: Εξετάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ

Με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι στηρίζουν πλήρως το στρατηγικό πλάνο και το όραμα της Διοίκησης της ΔΕΗ, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της και την επιδίωξή της να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.