ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Υπεγράφη η σύμβαση για νέο αυτοκινητόδρομο στην Αλεξανδούπολη

Αφορά το έργο «Κάθετος 'Αξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορμένιο: Εργασίες παράκαμψης Προβατώνα», το οποίο θα γίνει με τη συνεγσία Εγνατίας Οδού και Άκτωρα.

Υπεγράφη σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ της «Εγνατία Οδός ΑΕ» και της τεχνικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ η σύμβαση για το έργο «Κάθετος 'Αξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο-Ορμένιο: Εργασίες παράκαμψης Προβατώνα».

Ιδιαίτερα σημαντική για την Εγνατία Οδό χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα της υπογραφής της σύμβασης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κώστας Κουτσούκος, καθώς, όπως ανέφερε, επιλύεται ένα θέμα που εκκρεμούσε τουλάχιστον για μία δεκαετία. Περιγράφοντας το δρομολογούμενο έργο, προϋπολογισμού περίπου έξι εκατ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 16 μήνες, δήλωσε ότι αφορά τη δημιουργία ενός ανισόπεδου κόμβου εκτός του οικισμού του Προβατώνα, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων. «Σήμερα η διέλευση γίνεται με ισόπεδο κόμβο, μέσα από τον οικισμό και με φανάρι και μπορούν οι περισσότεροι να αντιληφθούν τις βελτιώσεις της οδικής ασφάλειας που αυτό (σσ το έργο του ανισόπεδου κόμβου) παρέχει, καθώς και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου, διότι παρακάμπτεται ένας οικισμός και μπορούν οι μεταφορές να γίνονται με μία συνεχή ροή» σημείωσε.

Ειδική μνεία έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και στη συμβολή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, στον υπουργό Κώστα Καραμανλή και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από το ΕΣΠΑ, από όπου προέρχεται η χρηματοδότηση, παράγοντες που, όπως είπε, συνετέλεσαν στο να λυθεί ένα πρόβλημα ετών. «Με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και τον υπουργό Κώστα Καραμανλή έχουμε ως Εγνατία Οδός εδώ και τρία χρόνια μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Το πρόβλημα της παράκαμψης του Προβατώνα ήταν ένα θέμα το οποίο απασχολούσε πάρα πολύ το υπουργείο και με τις κατευθύνσεις τις οποίες μας έδωσε, με συνεργασίες στα δύσκολα, σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις, θέματα με τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, καταφέραμε σήμερα ως Εγνατία Οδός να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε όλο το "προβληματικό" κομμάτι έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο άξονας της παράκαμψης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη σημαντικότητα της συμβολής του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, του υπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και του προέδρου της Εγνατίας Οδού Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του διευθύνοντα συμβούλου Κώστα Κουτσούκου που «δημιούργησαν αυτό το πλέγμα των θετικών ενεργειών που έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα», αναφέρθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης.

«Ήταν ένα στοίχημα εξ αρχής για τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, για εμάς… είναι σημαντικό ότι ολοκληρώνεται μετά από πάρα πολλά χρόνια ο κάθετος άξονας και είναι ένα έργο το οποίο ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του ΕΣΠΑ, της περιφέρειας. Ήταν μία δέσμευση του περιφερειάρχη και εμού προσωπικά, ούτως ώστε ο νομός να αποτελεί σ' αυτό τον τομέα, ένα πρότυπο στον τομέα της ταχύτητας διέλευσης, γιατί πλέον αυτός ο άξονας χρησιμοποιείται και για εμπορικούς σκοπούς. Η διαδρομή Ορμένιο-Αρδάνιο και βέβαια η σύνδεση από το Αρδάνιο με την Εγνατία Οδό θα διευκολύνει κατά πολύ τις εμπορικές μεταφορές αλλά και την κίνηση των κατοίκων. Επί της ουσίας είναι ένα βήμα μπροστά», κατέληξε ο κ. Πέτροβιτς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ ο Γιώργος Συριανός

Ο Γιώργος Συριανός εξελέγει νέο μέλος και ταυτόχρονα νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Έγινε δεκτή η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Χρήστου Παναγιωτόπουλου.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Καθήκοντα CEO στην ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει ο Χρ. Παναγιωτόπουλος

Διοικητικές αλλαγές στον ΑΚΤΩΡ με τον κ. Απόστολο Τζάβελλο να αναλαμβάνει τη θέση του Επιχειρησιακού Διευθυντή (Chief Operating Officer), ενώ παραμένει ως σύμβουλος διοίκησης ο κ. Γεώργιος Κωτούλας.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Στην κοινοπραξία για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Ψυτάλλεια

Στην κοινοπραξία για τη Λειτουργία & Συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας συμμετέχει η θυγατρική της εταιρεία ΑΚΤΩΡ με ποσοστό 40%. Στα 174,9 εκατ. ευρώ η αξία του έργου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ, Ακτωρ και Intrakat αναλαμβάνουν την επέκταση της Λ. Κύμης

Το έργο ύψους 434 εκατ. ευρώ είχε σχεδιαστεί εδώ και δυο δεκαετίες αλλά έμενε μπλεγμένο με τις υπόλοιπες επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Περίπου 30.000 οδηγοί εκτιμάται πως θα χρησιμοποιούν το νέο οδικό άξονα καθημερινά.