ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Παραμένει σε «Α» η πιστοληπτική διαβάθμιση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ICAP

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση η συγκεκριμένη διαβάθμιση «δείχνει» πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο αλλά και προοπτικές διατήρησης της ανοδικής πορείας των οικονομικών μεγεθών.

Στο επίπεδο «Α» διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ICAP, τονίζοντας ότι αυτό το επίπεδο «βαθμολογίας» υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο, όπως αναφέρει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της. 

Στην ανακοίνωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναφέρεται ότι: 

«H εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», ανακοινώνει, βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων, που απορρέουν από τα Προγράμματα Έκδοσης των δύο Κοινών Ομολογιακών της Δανείων (ΚΟΔ 2018 και ΚΟΔ 2020), ύψους εκατόν είκοσι εκατομμυρίων ευρώ (120.000.000 €) και πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (500.000.000 €) αντίστοιχα, την διατήρηση της πιστοληπτικής της ικανότητας  από  την εταιρεία  ICAP Group A.E. και την διαβάθμιση της εκ νέου σε Α.

Η διαβάθμιση Α υποδηλώνει πάρα πολύ χαµηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόµα και υπό δυσμενείς οικονοµικές συγκυρίες και εποµένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραµένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθµιση Α χαρακτηρίζονται από τα πολύ σηµαντικά οικονοµικά µεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σηµαντική θέση τους στην αγορά».

Η διατήρηση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε Α (όπως αναφέρεται στην έκθεση της  ICAP με ημερομηνία 26/3/2021) βασίζεται μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

  • τη στρατηγική απόφαση του Ομίλου για αλλαγή της συμμετοχής των τομέων δραστηριοποίησης στα συνολικά έσοδα με σταδιακή μείωση του κατασκευαστικού κλάδου και αύξηση της συνεισφοράς ΑΠΕ και Παραχωρήσεων, τομείς που έχουν υψηλότερα ποσοστά λειτουργικής κερδοφορίας.
  • τη μακρόχρονη δραστηριοποίηση του Ομίλου στον τομέα των ΑΠΕ, ο οποίος, λόγω της φύσης της δραστηριότητας παρέχει σταθερό cash flow, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες.
  • την περαιτέρω ενίσχυση της συμβολής του τομέα των ΑΠΕ το 2020 σε συνδυασμό με τη διατήρηση υψηλού ανεκτέλεστου υπολοίπου του κατασκευαστικού τομέα του Ομίλου (1,5δις Ευρώ/30.09.20), περίπου 3δις Ευρώ κατά το πρώτο 3μηνο του 2021.
  • την επιτυχημένη έκδοση επταετούς Ομολόγου 500εκ. Ευρώ, η οποία θα επιτρέψει την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος.
  • τον ικανοποιητικό δείκτη ταμειακής ρευστότητας, την εύκολη πρόσβαση στις αγορές χρηματοδότησης καθώς και το γεγονός ότι η ωρίμανση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου θα επιτρέψει δυνητικά την ταχύτερη απομόχλευση του ισολογισμού του Ομίλου.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

GEK TERNA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προβλέπει σταθεροποίηση κερδοφορίας στη χρήση 2023

Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένο EBITDA ) διαμορφώθηκε το 9μηνο σε €396,3 εκατ. έναντι €404,8 εκατ. στο 9μηνο του 2022. Τα καθαρά κέρδη αποδιδόμενα στους μετόχους προσαρμοσμένα για ταμη λειτουργικά αποτελέσματα για το Εννεάμηνο του 2023 διαμορφώθηκαν σε €88,8 εκατ., έναντι € 93,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκτίναξη 87,5% της καθαρής κερδοφορίας γ’ τριμήνου για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων ήταν αποτέλεσμα της σταδιακής ηλέκτρισης του αιολικού συμπλέγματος του Καφηρέα, αλλά και των ομαλοποιημένων ανεμολογικών συνθηκών, όπως τονίζει η εταιρεία.