ΓΔ: 900.65 -0.31% Τζίρος: 58.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Μεγάλη υπερκάλυψη και χαμηλό επιτόκιο για το ομόλογο της Mytilineos

Η έκδοση προσέλκυσε 1,8 δισ. ευρώ και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,25%. Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων.

Με υπερκάλυψη που πλησίασε τις τέσσερις φορές ολοκληρώθηκε η έκδοση «πράσινου» ομολόγου από τη Mytilineos, ενώ το επιτόκιο υποχώρησε αρκετά σε σχέση με την αρχική καθοδήγηση των αναδόχων, λόγω του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, η έκδοση συγκέντρωσε προσφορές που ξεπέρασαν τα 1,8 δισ. ευρώ, έναντι ζητούμενου ποσού 500 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση διάθεσης υποχώρησε στο 2,25%, έναντι αρχικής καθοδήγησης για 2,50%. Σημειώνεται ότι το επιτόκιου του ομολόγου είναι από τα χαμηλότερα που έχουν επιτύχει ως τώρα ελληνικές εταιρείες.

Η Mytilineos θα αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων, όπως η εξαγορά του φωτοβολταϊκού των 1,5GW από την Εγνατία Group και το «πράσινο» αλουμίνιο.

Το νέο «πράσινο» ομόλογο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, θα έχει διάρκεια 5,5 ετών. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι τράπεζες BNP Paribas, Citigroup, και HSBC που διοργάνωσαν τις προηγούμενες ημέρες σειρά εξ αποστάσεων παρουσιάσεις σε επενδυτές που τοποθετούνται σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες  ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε την προοπτική (outlook) της Mytilineos σε σταθερή από αρνητική με την πιστοληπτική αξιολόγηση να παραμένει σταθερή στο "BB". Η αναθεώρηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των καλύτερων από το αναμενόμενο οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020. Ο οίκος σημειώνει ακόμα ότι θεωρεί την επέκταση του ομίλου στον λιγότερο κυκλικό τοµέα της ηλεκτρικής ενέργειας ως πιστωτικά θετικό γεγονός και επισημαίνει ότι περιμένει ισχυρή ζήτηση για «πράσινα» έργα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ