ΓΔ: 873.17 1.13% Τζίρος: 42.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:45:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Εβροφάρμα

Εβροφάρμα: Πρόταση για μη διανομή μερίσματος για το 2020

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020 στις 29 Απριλίου και η γενική συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου.

Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2020 θα προτείνει το ΔΣ της Εβροφάρμα στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων όπως αναφέρει η εταιρεία που θα δημοσιεύσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 29 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, αφού ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό με τροποποίηση του παρόντος.

Η Εβροφάρμα γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι η ανακοίνωση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της χρήσεως 2020 και των Ετήσιων Oικονομικών Αποτελεσμάτων της χρήσεως 2020, που συντάχθηκαν βάσει των Δ.Π.Χ.Α, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Χ.Α. www.ase.gr (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης και στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.evrofarma.gr) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Απριλίου 2021.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2020, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Εβροφάρμα είχε σημειώσει πτώση 10%, καθώς είχε ανέλθει σε  15.675 χιλ. ευρώ, ενώ ο εταιρικός κύκλος εργασιών είχε καταγράψει μείωση 12% και ανήλθε σε 13.237 χιλ. ευρώ. Η πτώση οφείλεται κυρίως στην επίδραση των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19.

Επισημαίνεται ότι κατά το Α εξάμηνο του προηγούμενου έτους, τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα είχαν επιβαρυνθεί από το μη επαναλαμβανόμενο έξοδο ποσού € 750 χιλ. που αφορούσε την εξόφληση της πρώην ΑΤΕBank. Να σημειωθεί ότι η πρόσφατη εκταμίευση του νέου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 15 εκ. ευρώ καθιστά σχεδόν, το σύνολο του δανεισμού μακροπρόθεσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ