ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Creta Farms

Ζητείται στρατηγικός επενδυτής για την Creta Farms

Η διαδικασία αναζήτησης άρχισε και ήδη εμφανίσθηκαν επτά «μνηστήρες», σύμφωνα με ανακοίνωση της βιομηχανίας αλλαντικών. Ο φετινός τζίρος είναι αυξημένος, βάσει μη ελεγμένων οικονομικών στοιχείων.

Την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει σε υποβολή οικονομικών προσφορών από ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές ανακοίνωσε η Creta Farms, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν εμφανισθεί επτά ενδιαφερόμενοι. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε μη ελεγμένα οικονομικά στοιχεία, που δείχνουν ότι πέτυχε αύξηση του τζίρου κατά το α' εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ως σήμερα έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως και επίσημα ουσιαστικό ενδιαφέρον επτά επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από έτερους υποψηφίους επενδυτές, οι οποίοι αναμένεται να προβούν σε έγγραφη  και επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ως άνω διαδικασία».

Αυτή η φάση της διαδικασίας, σύμφωνα με την εταιρεία, ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. «Μέχρι τότε, τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές και σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία».

Παράλληλα, η εταιρεία αλλαντικών παρουσίασε στοιχεία, μη ελεγμένα από ορκωτούς, που δείχνουν ότι τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο λειτουργούσε κανονικά και με αύξηση του τζίρου της. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η σοβαρή επιδείνωση της λειτουργίας της εταιρείας έχει σημειωθεί μετά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος της χώρας μας και ηγέτης στο χώρο των αλλαντικών, ανακοινώνει μη ελεγμένα στοιχεία των οικονομικών μεγεθών της Εταιρείας, όπως αυτά αποτυπώνονται σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα:

  • Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας για την περίοδο 01.01 – 30.06.2019 ξεπέρασε τα €56 εκ. σημειώνοντας αύξηση άνω του 3% σε σχέση με την ιδιαίτερα επιτυχημένη περυσινή περίοδο, 01.01– 30.06.2018. Η ανωτέρω αύξηση πωλήσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των συνθηκών της αγοράς όπου σύμφωνα με στοιχεία της IRI Infoscan παρατηρείται μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.
  •  Παρά τις πρωτοφανείς υψηλές τιμές πρώτων υλών που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή αγορά, η Εταιρεία κατάφερε να ανταπεξέλθει στο ιδιαίτερα αντίξοο επιχειρησιακό περιβάλλον συγκρατώντας το κόστος παραγωγής σε ικανοποιητικά επίπεδα γεγονός το οποίο συνέβαλλε καθοριστικά στην διατήρηση ενός υψηλού για τα δεδομένα της αγοράς αποτελέσματος EBITDA.
  • Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ σε μία κορεσμένη κατηγορία διατηρεί την ηγετική της θέση με μερίδιο αγοράς 25,5% η οποία υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από το ισχυρό brand name του Εν Ελλάδι.
  • Με όχημα το Εν Ελλάδι η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ συνεχίζει και φέρνει καινοτομίες και στην κατηγορία της Κατάψυξης με τον προψημένο Γύρο και άλλα προϊόντα που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην αγορά του Precooked Frozen Meat.
  • Η Εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα εξορθολογισμού της κοστολογικής της βάσης και προχωρά σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και αλλαγές που θα διασφαλίσουν την συνέχιση της επιτυχημένης της πορείας.
  • Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία έχει εκπονήσει πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού, το οποίο με την συμμετοχή του νέου επενδυτή όπως θα προκύψει από την τρέχουσα διαδικασία, διαμορφώνει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9% μεταξύ 2020 και 2024 ο οποίος είναι συνεπής προς τις αποδόσεις των προηγούμενων περιόδων και εξασφαλίζει στην εταιρεία υγιή ανάπτυξη και διατήρηση της ηγετικής της θέσης».
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Creta Farms: Εκτίναξη για τις πωλήσεις, κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ το 2021

Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 98,6 εκατ. ευρώ, προσεγγίζοντας τα επίπεδα τζίρου του 2018 που αποτελούσε διαχρονικά την καλύτερη χρονιά της εταιρείας. Αύξηση 40% σημείωσαν σε ετήσια βάση τα ταμειακά διαθέσιμα.