ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Creta Farms

Creta Farms: Είπε «ναι» στην ενεχυρίαση των μετοχών του ο Εμμανουήλ Δομαζάκις

Αποδέχθηκε την ενεχυρίαση των μετοχών του στη Creta Farms  ο Εμμανουήλ Δομαζάκις εξέλιξη που αποτελούσε απαίτηση των τραπεζών.

Ένα βήμα πιο κοντά στη θετική ολοκλήρωση φέρνει τη προσπάθεια διάσωσης της Creta Farms η απόφαση του Εμμανουήλ Δομαζάκι να αποδεχθεί την ενεχυρίαση των μετοχών του. Η εξέλιξη αυτή αποτελούσε απαίτηση των τραπεζών ενώ ουσιαστικά ανάβει ξανά το πράσινο φως στη διαδικασία εξέρευσης στρατηγικού επενδυτή.

Πλέον, τα βλέμματα όλων στρέφονται στον έτερο μεγαλομέτοχο της εταιρείας, Τάκη Δομαζάκι, που όπως πιστεύεται είναι κι αυτός έτοιμος να ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική.

Υπενθυμίζεται ότι η Creta Farms αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, με τις υποχρεώσεις της να ξεπερνούν τα 180 εκατ. ευρω και τη παρουσία της στα ράφια των σούπερ μάρκετ να έχει περιοριστεί αισθητά.

Πάντως, όπως ακούγεται στην αγορά, υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές οι οποίοι περιμένουν τις εξελίξεις για να κάνουν τη κίνησή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒEΕ απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή προς τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα, υπογραφόμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο και μεγαλομέτοχο της εταιρείας Εμμανουήλ Δομαζάκι έτσι ώστε η διαδικασία εύρεσης επενδυτή για την Εταιρεία, όπως αυτή προβλέπεται μέσω της «Standstill/MoU» που υπεγράφη στις 22/7/2019, να ολοκληρωθεί, με την εταιρεία εν λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ και προσωπικά ο ίδιος ο Εμμανουήλ Δομαζάκις  αποδέχονται μία σειρά αιτημάτων των τραπεζών, διευκολύνοντας στο βαθμό που τους αναλογεί την επιτυχία της παραπάνω διαδικασίας.

Αναλυτικότερα ο Εμμανουήλ Δομαζάκις:

-     Αποδέχεται τη νέα ενεχυρίαση μετοχών, υπό τον όρο ότι τα δικαιώματα ψήφου των έως σήμερα μη ενεχυριασμένων μετοχών θα ασκηθούν μόνο σε περίπτωση κατά την οποία εντοπισθούν εμπόδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισόδου νέου επενδυτή, ώστε μέσω της ενάσκησης του δικαιώματος ψήφου, τα εν λόγω εμπόδια να αρθούν και να ολοκληρωθεί η συμφωνία που θα αφορά την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της

-    Συμφωνεί να ανήκει στους Πιστωτές η ενάσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από το σύνολο των ήδη ενεχυριασθεισών μετοχών της εταιρείας

-    Δεσμεύεται για την παροχή έγγραφης δέσμευσης προς τους Πιστωτές ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να προβεί σε ενεχυρίαση των εν λόγω σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε τρίτο μέρος (negative pledge)

Η διοίκηση της εταιρείας και ειδικά ο Εμμανουήλ Δομαζάκις  εκπροσωπώντας την εταιρεία, συνεχίζουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της εταιρείας εν λειτουργία έως ότου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εισόδου νέου επενδυτή στην ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ. Το σύνολο των ενεργειών της εταιρείας και τoυ Εμμανουήλ Δομαζάκι είναι προς αυτή την κατεύθυνση, αποσκοπώντας στην εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης προς όφελος της εταιρείας, των μετόχων, των εργαζομένων και των προμηθευτών της. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» στο σχέδιο συγχώνευσης ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Ελληνικής Τεχνοδομικής ΑΝΕΜΟΣ

Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνική Τεχνοδομική ΑΝΕΜΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» («ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ») από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.