ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Τη Δευτέρα 24.05 οι λεπτομέρειες της ΑΜΚ και τα μεγέθη α' τριμήνου

Αύριο το πρωί στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου 2021 καθώς και η ενημέρωση για το ανανεωμένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου.

Αύριο Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, αντί της Πέμπτης 27 Μαΐου 2021 όπως είχε ανακοινωθεί, η Alpha Bank θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου, και τις λεπτομέρειες της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ, καθώς και τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της εφετινής χρήσης.

Όπως έγινε γνωστό από την τράπεζα αύριο το πρωί και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου 2021 και η ενημέρωση για το ανανεωμένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου. Λίγο αργότερα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση αναλυτών και θεσμικών επενδυτών μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης.

Η επίσπευση των ανακοινώσεων γίνεται μετά την δημοσιοποίηση των σχετικών πληροφοριών την περασμένη Παρασκευή τροφοδοτώντας έντονη φημολογία ενώ η μετοχή της τράπεζας δέχθηκε εντονότατες πιέσεις κλείνοντας με απώλειες της τάξης του -27%.

Όπως ανακοίνωσε η Alpha Bank την περασμένη Παρασκευή: η «Alpha Services and Holdings S.A.», 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank”), ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου. Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων. Η Alpha Bank θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, και αναλαμβάνει να συμβάλλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα. H Alpha Services and Holdings S.A, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προβεί εγκαίρως σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί του θέματος αυτού.»

Όπως έγραψε το Business Daily η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με μια συνθετική διαδικασία με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υφισταμένους μετόχους της Alpha Bank να συμμετέχουν στην αύξηση, ανάλογα με το ποσοστό τους.

Η αύξηση, ύψους έως 800 εκατ. ευρώ, δεν θα πραγματοποιηθεί με τον κλασικό τρόπο, με την παροχή δικαιώματος στους παλαιούς μετόχους, καθώς πρόκειται για χρονοβόρο διαδικασία που θα οδηγούσε την υλοποίηση της αύξησης μέσα στον Ιούλιο. Ωστόσο στόχος της διοίκησης, όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση, είναι «είναι να προστατευθεί η επένδυση των υφιστάμενων μετόχων» και στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily θα δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των υφισταμένων μετόχων της τράπεζας να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου ανάλογα με το ποσοστό τους. Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς σχετική προτεραιότητα δόθηκε μόνο για τους εγχώριους επενδυτές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank, τι περιλαμβάνει

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει διάρκεια το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Στις 150.000 ευρώ το ανώτατο όριο αποζημίωσης. Στους 6.000 θα φτάσουν οι εργαζόμενοι της τράπεζας μετά το τέλος του προγράμματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Μεγάλη ζήτηση για την ομολογιακή έκδοση, στο 2,625% το επιτόκιο

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης ήταν πως η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,625%.