ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Palladian

Γεωργιάδης: Θέλουμε επενδύσεις με περιβαλλοντολογικό πρόσημο

Στις ενέργειες τις κυβέρνησης προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες όμως θα σέβονται το περιβάλλον, στάθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκδήλωση «Εταιρική Διακυβέρνηση, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επενδύσεις».

Την επιθυμία της κυβέρνησης να σταθεί αρωγός σε επενδύσεις, οι οποίες όμως θα σέβονται το περιβάλλον και θα στοχεύουν επίσης στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ειδική επιχειρηματική εκδήλωση «Εταιρική Διακυβέρνηση, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επενδύσεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) παρουσία του εκπρόσωπου της DG ECFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και εκπροσώπων των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ενέργειας και Περιβάλλοντος συζητήθηκε η προϋπόθεση και η αναγκαιότητα ύπαρξης πολιτικών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον 12ο χρόνο παρουσίας του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CRI) στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην αξιολόγηση οργανισμών μέσω του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο εκπρόσωπος της DG ECFIN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Chris Allen , ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σημαντικό ρόλο του Ινστιτούτου στην Ελλάδα, καθώς και στην κυρίαρχη θέση που έχει η έννοια της βιωσιμότητας στις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, κ. Δημήτρης Μαύρος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης έρευνας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) για τις τάσεις της Ελληνικής Αγοράς στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και την σημασία των ESG ratings πραγματοποίησε ο κ. Νίκος Αυλώνας, Αντιπρόεδρος του CRI και Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE).

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για τις ενέργειες της κυβέρνησης να απελευθερώσει τους επενδυτές από τις περίπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρει επενδύσεις στη χώρα. Επενδύσεις όμως που θα έχουν ως κύριο γνώμονα εκτός από την κερδοφορία της εκάστοτε εταιρείας και τη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι είναι ευθύνη πλέον των επιχειρήσεων να έχουν ένα σαφές κοινωνικό πρόσωπο.

Ειδικό χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Πάνος Σταμπουλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης. Ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την ταχεία εφαρμογή πλαισίων που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, προκειμένου να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να φέρει νέες επενδύσεις στην χώρα. Στη συνέχεια ο κ. Αραβώσης μίλησε για τους στόχους και τις πολιτικές γύρω από τις οποίες θα κινηθεί η νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δηλαδή την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία, παράγοντες οι οποίοι θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και την απασχόληση στη χώρα.

Ακολούθησε συζήτηση με ανώτατα στελέχη Εταιρικής Υπευθυνότητας από την Τράπεζα Πειραιώς, την WIND, την Pfizer Hellas και τη Μύλοι Λούλης, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στον Εθνικό Δείκτη επί σειρά ετών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα ζητά ο Σύνδεσμος Παιχνιδιών

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών σε επιστολή του προς τον υπ. Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μία λειτουργία που δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε δύο χρόνια έτοιμο το γήπεδο γκολφ στο Kilada Hills - Υπεγράφη η συμφωνία

Yπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η άδεια δόμησης για την επένδυση του παραθεριστικού θέρετρου Kilada Hills. Στα 400 εκατ. ευρώ το ύψος της συνολικής επένδυσης, ενώ θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη οικοδομική άδεια για το Kilada Hills στην Αργολίδα

Στη τελική ευθεία μπαίνει η έναρξη της επένδυσης της Dolphin Capital Investors στην Αργολίδα, ύψους 420 εκατ. ευρώ, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να υπογράφει την πρώτη οικοδομική άδεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επτά ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή δικαστικών μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ

Ο ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των δικαστικών μεγάρων Έδεσσας, Σερρών και Κιλκίς καθώς και την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.