ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
COSTAMARE
Πηγή: Costamare

Υπερδιπλάσια κέρδη για την Costamare με αύξηση στόλου, εργασιών

Αύξηση καθαρών κερδών κατά 108% πέτυχε το α' τρίμηνο η ναυτιλιακή Costamare χάρη στην έντονη κινητικότητα που αναπτύσσει στην παγκόσμια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και τη συνεχή ενίσχυση του στόλου της.

Εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας της σημείωσε στο πρώτο τρίμηνο του 2021 η Costamare, που ανακοίνωσε την αύξηση κατά 15% του μερίσματος για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, το οποίο ενισχύεται από τα 0,10 δολάρια στα 0,115 δολάρια ανά μετοχή. Η ναυτιλιακή της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου μέσα στο πρώτο τρίμηνο προχώρησε επίσης σε ανανέωση του στόλου της, και αποτελείται πλέον από 82 πλοία εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας περίπου 582.837 TEUs.

Η Costamare εγγυήθηκε πρόσφατα την έκδοση του πρώτου ομολόγου ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας από κυπριακή θυγατρική της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη μητρική εταιρεία είδε τα καθαρά της κέρδη να διαμορώνονται στα 68,1 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 108% σε σχέση με τα 32,7 εκατ. δολάρια που ήταν στην αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Επίσης τα έσοδα από ναύλους αυξήθηκαν στα 126,7 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι των 121,4 εκατ. δολαρίων που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2020. Στον στόλο προστέθηκαν πέντε νέα πλοία που αποκτήθηκαν στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2020 και 9 πλοία που αποκτήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ παράλληλα μειώθηκαν οι κενές μέρες του στόλου σε σχέση με το περυσινό διάστημα.

Στα 235,8 εκατ. δολάρια ανέρχεται η ρευστότητα της εταιρείας που έχει έρθει σε συμφωνία με ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του χρέους και τη χρηματοδότηση για την απόκτηση πλοίων. Τον Μάιο, ο όμιλος προχώρησε στην έκδοση πενταετούς ομολόγου ύψους 100 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,7%.

Από το ξεκίνημα του έτους, η Costamare προχώρησε στην απόκτηση 12 πλοίων αντί 617 εκατ. δολαρίων, ενώ ήρθε σε συμφωνία για την αγορά 5 ακόμα πλοίων εμπορευματοκιβωτίων που αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2021, αξίας 148 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα η εταιρεία έχει συμφωνήσει για την πώληση τριών πλοίων μέσα στο 2021.

Όπως ανέφερε ο CFO της Costamare Γρηγόρης Ζήκος «από το ξεκίνημα του έτους, η ναυτιλιακή έχει συμφωνήσει για την απόκτηση 15 μεταχειρισμένων πλοίων, ενώ έχει παραλάβει δύο νεότευκτα, τα οποία εισήλθαν σε δεκαετείς ναυλώσεις. Τα συμβόλαια που έχουν εξασφαλιστεί για τα νέα αποκτήματα και οι παραδόσεις των νεότευκτων εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν έσοδα άνω των 830 εκατ. δολαρίων.

Επίσης σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα, η Costamare έχει ναυλώσει 17 μεταχειρισμένα πλοία καθώς αυξάνεται η ζήτηση. Έχει συνολικά 23 πλοία που είχαν ναυλωθεί τους τελευταίους 18 μήνες, ενισχύοντας τη θέση της εταιρείας στην αγορά, όπου δείχνουν να βελτιώνονται οι συνθήκες».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

COSTAMARE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλα κέρδη για την Costamare το α' 6μηνο μετά τις ζημιές του 2020

Η ναυτιλιακή της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου έκλεισε το 6μηνο με κέρδη 158,7 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 43,4 εκατ. το 2020. Προχωρά σε μεγάλο πρόγραμμα διεύρυνσης του στόχου για να αξιοποιήσει την καλή συγκυρία στην αγορά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα μεταφέρει την έδρα της η Diana Wilhelmsen Management

Η DWM ιδρύθηκε το 2015 ως κοινοπραξία 50-50% με την Diana Shipping Inc. Αντικείμενο της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών τεχνικής διαχείρισης προς πλοιοκτήτες με έμφαση στα πλοία ξηρού φορτίου και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
NAVAL GROUP
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοινοπραξία ETME και Naval Group για προστασία θαλάσσιων περιοχών

To σύστημα USSPS θα συνδυάσει καινοτόμες λύσεις για την ολοκλήρωση και το συντονισμό των δυνατοτήτων C5ISTAR για τη δημιουργία δικτύων θαλάσσιας επιτήρησης και δίκτυο αισθητήρων βασισμένο σε ημι-σταθερές μη επανδρωμένες πλατφόρμες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Seanergy: Εξοικονόμηση έως και 12% στην κατανάλωση καυσίμου

Η νέα πλατφόρμα Pythia από την DeepSea Technologies φέρνει μια νέα εποχή για τη Seanergy στον τομέα της πλοήγησης των πλοίων και οι πλοιοκτήτες μπορούν να υπολογίζουν με ακρίβεια την πραγματική εξοικονόμηση καυσίμου.