ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
DEI-xreoseis
Shutterstock

Μετέωρο το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος λόγω… ΔΕΔΔΗΕ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Δυσφορία σε καταναλωτές που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για αλλαγή μετρητή, ώστε να επωφεληθούν από το χαμηλό νυχτερινό τιμολόγιο, καθώς παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ και τους εργολάβους του.

Η κυβέρνηση «διαφημίζει» ρύθμιση με την οποία μειώνονται οι χρεώσεις σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα τις νυχτερινές ώρες, που έχει ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για τη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Όμως, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η διοίκηση της ΔΕΗ παραλείπουν να αναφέρουν πως υπάρχουν πλέον τεράστια προβλήματα με τους μετρητές νυχτερινού ρεύματος, με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να έχουν κάνει αιτήσεις, αλλά τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να μην εμφανίζονται για μήνες!

 Για να αξιοποιήσει κάποιος τα πλεονεκτήματα του νυχτερινού ρεύματος, και τις χαμηλές χρεώσεις πρέπει να καταθέσει αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ, στη θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ που ασχολείται με τη μέση και χαμηλή τάση, ώστε να αντικαταστήσει τον μετρητή, το γνωστό «ρολόι». Ο νέος μετρητής είναι σχεδιασμένος ώστε να καταγράφει τις ώρες που γίνεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε ένα νοικοκυριό να επωφελείται αν έχει υψηλότερη κατανάλωση τις νυχτερινές ώρες, οπότε και εφαρμόζεται το νυχτερινό τιμολόγιο.

Και όμως, σύμφωνα με πολλές πλέον καταγγελίες, ο ΔΕΔΔΗΕ καθυστερεί επί μήνες να αντικαταστήσει τους μετρητές, ώστε να ενταχθεί κάποιος στο νυχτερινό τιμολόγιο. Είναι άγνωστος ο αριθμός των αιτήσεων που εκκρεμούν, αλλά και ο ρυθμός με τον οποίο ικανοποιούνται, ενώ διατυπώνονται ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο τηρείται η σειρά προτεραιότητας.

Στην αγορά ενέργειας αναρωτιούνται αν τα συγκεκριμένα προβλήματα οφείλονται στην γενικότερη εικόνα διάλυσης του ΔΕΔΔΗΕ ή υπάρχει στρατηγική της ΔΕΗ για περιορισμό της εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου! Όπως λένε, «πρέπει η διοίκηση της τελευταίας να ξεκαθαρίσει να θέλει ή αν δεν θέλει νυχτερινό τιμολόγιο. Και αν θέλει, τότε πρέπει να σταματήσουν οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην εγκατάσταση μετρητών».

Τα παράπονα καταναλωτών πυκνώνουν, καθώς αρκετοί έχουν πληρώσει τα 34 ευρώ (συν ΦΠΑ) για την αλλαγή του μετρητή τους, ώστε να ενταχθούν στο νυχτερινό τιμολόγιο, χωρίς να έχει εμφανιστεί το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εδώ και πολλούς μήνες. Όταν, μάλιστα, τηλεφωνούν στον ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνονται πως «έχει δοθεί σε εργολάβο η διεύθυνσή σας», χωρίς να τους λέει κάποιος πότε θα εμφανιστεί το συνεργείο. Αρκετοί ανησυχούν επειδή φοβούνται πως θα επιβαρυνθούν με εκατοντάδες ευρώ το φετινό χειμώνα γιατί εγκατέστησαν ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα με την ελπίδα του νυχτερινού τιμολογίου που δεν θα έχουν!

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Παραμένει το μπόνους των 5.000 ευρώ στους εργαζομένους

Την παράταση ισχύος του «μπόνους» των 5.000 ευρώ σε όσους εργαζομένους της ΔΕΗ συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης συμφώνησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη.