ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Enel Green Power
Φωτο: Enel

Νέα έργα AΠΕ ισχύος 1.5 GW στην Ελλάδα σχεδιάζει η Enel Green Power

O Επικεφαλής Ευρώπης της εταιρείας και Πρόεδρος της SolarPower Europe, κ. Αριστοτέλης Χαντάβας παρουσίασε την ισχυρή θέση της Enel στον τομέα της Ενέργειας και το πλάνο επενδύσεων 85 δισ. μέχρι το 2030 που έχει δρομολογήσει.

Στα σχέδια επενδύσεων της Enel Green Power Ηellas περιλαμβάνονται έργα συνολικής ισχύος 1.5 GW, από τα οποία τα 630 MW αφορούν στην ανάπτυξη Κατανεμόμενων Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΑΜΠΗΕ) στη Δυτική Μακεδονία και στην Κρήτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι στο 25ο ετήσιο συνέδριο του Economist με την ελληνική κυβέρνηση, ο Επικεφαλής Ευρώπης της εταιρείας και Πρόεδρος της SolarPower Europe, κ. Αριστοτέλης Χαντάβας. «Τα συγκεκριμένα συστήματα αποθήκευσης συνδυάζονται με φωτοβολταϊκά πάρκα πίσω από το δίκτυο, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος, να επιταχύνουν την απολιγνιτοποίηση και να βοηθήσουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων για τις ΑΠΕ», εξήγησε.

Μάλιστα, ο κ. Χαντάβας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ύπαρξης ενός κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου το οποίο σε συνδυασμό με την ομαλή λειτουργία της αγοράς θα δημιουργήσουν ένα σταθερό και ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις. «Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να διασφαλίσει ένα δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο λειτουργίας της αγοράς, ο οποίος θα επιτρέπει τον ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών. Για να προσελκύσει λοιπόν επενδυτές που θα προσθέσουν σημαντική αξία στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης και για να προσφέρει σταθερότητα, η Ελλάδα οφείλει να αναλάβει τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς και αντικειμενικού ανταγωνισμού», δήλωσε.

Αφού παρουσίασε το πώς η Enel μεταμορφώθηκε την τελευταία εικοσαετία σε παγκόσμιο ενεργειακό ηγέτη, με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ, το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και με ένα πλάνο επενδύσεων 85 δισ. μέχρι το 2030, αναφέρθηκε και στην παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα από το 2008. «Έχουμε επενδύσει πάνω από 1 δισ. σε ανανεώσιμα έργα στη χώρα, ένα εκ των οποίων είναι ο Καφηρέας, μία από τις μεγαλύτερες συστοιχίες αιολικών πάρκων στα Βαλκάνια και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Ο Καφηρέας καθόρισε την εξέλιξη της ενεργειακής αγοράς στη χώρα, προσελκύοντας μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στις ΑΠΕ μετά από μια μεγάλη περίοδο ακινησίας, και ουσιαστικά κατέστησε την Enel Green Power ηγέτη της εγχώριας αγοράς». Τέλος, ο κύριος Α. Χαντάβας αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόγραμμα Δημιουργίας Αμοιβαίας Αξίας, το οποίο διατρέχει τη φιλοσοφία όλης της εταιρείας και σχετίζεται με την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. «Για την Enel Green Power πάντοτε πρώτη προτεραιότητα είναι να συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, δείχνοντας πάντα τον ύψιστο σεβασμό στο περιβάλλον».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas στη Macquarie

H EGP και η Macquarie Asset Management δημιούργησαν από κοινού μία νέα εταιρεία κοινών συμφερόντων με στόχο τη συνδιαχείριση του τρέχοντος χαρτοφυλακίου παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές της Enel Green Power Hellas.
Stassis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΗ η εξαγορά της Enel Romania έναντι 1,24 δισ.

Γιώργος Στάσσης: «Στόχος της ΔΕΗ είναι να μετατραπεί σε κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Όμιλος ΔΕΗ έχει πλέον συνολικά σχεδόν 9 εκατομμύρια πελάτες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις με Enel

Η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με την ιταλική εταιρεία για την απόκτηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων στη Ρουμανία, όπου η Enel έχει ισχυρή παρουσία αλλά έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών χονδρικής του ρεύματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nέο φωτοβολταϊκό έργο στην Κοζάνη σχεδιάζει η Enel Green Power

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού έργου στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, συνολικής εγκατεστημένης ισχύς 70 MW, και στοχεύει να επιταχύνει την απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας.