ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Enel Green Power
Φωτο: Enel

Νέα έργα AΠΕ ισχύος 1.5 GW στην Ελλάδα σχεδιάζει η Enel Green Power

O Επικεφαλής Ευρώπης της εταιρείας και Πρόεδρος της SolarPower Europe, κ. Αριστοτέλης Χαντάβας παρουσίασε την ισχυρή θέση της Enel στον τομέα της Ενέργειας και το πλάνο επενδύσεων 85 δισ. μέχρι το 2030 που έχει δρομολογήσει.

Στα σχέδια επενδύσεων της Enel Green Power Ηellas περιλαμβάνονται έργα συνολικής ισχύος 1.5 GW, από τα οποία τα 630 MW αφορούν στην ανάπτυξη Κατανεμόμενων Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΑΜΠΗΕ) στη Δυτική Μακεδονία και στην Κρήτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι στο 25ο ετήσιο συνέδριο του Economist με την ελληνική κυβέρνηση, ο Επικεφαλής Ευρώπης της εταιρείας και Πρόεδρος της SolarPower Europe, κ. Αριστοτέλης Χαντάβας. «Τα συγκεκριμένα συστήματα αποθήκευσης συνδυάζονται με φωτοβολταϊκά πάρκα πίσω από το δίκτυο, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος, να επιταχύνουν την απολιγνιτοποίηση και να βοηθήσουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων για τις ΑΠΕ», εξήγησε.

Μάλιστα, ο κ. Χαντάβας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ύπαρξης ενός κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου το οποίο σε συνδυασμό με την ομαλή λειτουργία της αγοράς θα δημιουργήσουν ένα σταθερό και ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις. «Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να διασφαλίσει ένα δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο λειτουργίας της αγοράς, ο οποίος θα επιτρέπει τον ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών. Για να προσελκύσει λοιπόν επενδυτές που θα προσθέσουν σημαντική αξία στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης και για να προσφέρει σταθερότητα, η Ελλάδα οφείλει να αναλάβει τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει συνθήκες υγιούς και αντικειμενικού ανταγωνισμού», δήλωσε.

Αφού παρουσίασε το πώς η Enel μεταμορφώθηκε την τελευταία εικοσαετία σε παγκόσμιο ενεργειακό ηγέτη, με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ, το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και με ένα πλάνο επενδύσεων 85 δισ. μέχρι το 2030, αναφέρθηκε και στην παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα από το 2008. «Έχουμε επενδύσει πάνω από 1 δισ. σε ανανεώσιμα έργα στη χώρα, ένα εκ των οποίων είναι ο Καφηρέας, μία από τις μεγαλύτερες συστοιχίες αιολικών πάρκων στα Βαλκάνια και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Ο Καφηρέας καθόρισε την εξέλιξη της ενεργειακής αγοράς στη χώρα, προσελκύοντας μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στις ΑΠΕ μετά από μια μεγάλη περίοδο ακινησίας, και ουσιαστικά κατέστησε την Enel Green Power ηγέτη της εγχώριας αγοράς». Τέλος, ο κύριος Α. Χαντάβας αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόγραμμα Δημιουργίας Αμοιβαίας Αξίας, το οποίο διατρέχει τη φιλοσοφία όλης της εταιρείας και σχετίζεται με την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. «Για την Enel Green Power πάντοτε πρώτη προτεραιότητα είναι να συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, δείχνοντας πάντα τον ύψιστο σεβασμό στο περιβάλλον».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Άνοδος 16,7% των καθαρών κερδών για το εννεάμηνο

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου που υπερβαίνει τα 2 δισ., εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, με στόχο η συνολική εγκατεστημένη ισχύς να προσεγγίσει τα 3.000 MW μέσα στην επόμενη πενταετία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η νέα μετοχική σύνθεση της Gastrade

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την απόκτηση του κοινού ελέγχου της Gastrade από τους ΔΕΣΦΑ, Κοπελούζου, ΔΕΠΑ Εμπορίας, GasLog και BTG. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στάσσης: Έργα 2,5 δισ. στη Δυτική Μακεδονία τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Έργα που αφορούν αποκατάσταση εδαφών, την κατασκευή μονάδας για τις ανάγκες των τηλεθερμάνσεων, καθώς και την μετατροπή της Πτολεμαΐδας 5 σε μονάδα φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.
sunergasia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες ευκαιρίες στον τομέα φυσικού αερίου για τη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων

Η εταιρεία συμμετείχε στις ομάδες εργασίας που συναντήθηκαν στο Κάιρο και σε συνέχεια του μνημονίου κατανόησης, θα εξειδικεύσει τη συνεργασία με την αιγυπτιακή πλευρά για τη διασύνδεση των συστημάτων φυσικού αερίου των δύο χωρών.