ΓΔ: 882.77 0.40% Τζίρος: 4.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:37:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Mls

Νέα «βουτιά» 30% της MLS, κοντά στο 80% οι απώλειες φέτος

Η παραίτηση κορυφαίου στελέχους της MLS Πληροφορική δημιούργησε νέες ανησυχίες για την πορεία της εταιρείας. Η εισηγμένη αναφέρει ότι ο κ. Ι. Ζάννας αποχώρησε από την εταιρεία για προσωπικούς λόγους.

Στο limit – down (-30%) έχει «κλειδώσει» στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της MLS Πληροφορική,  που υποχωρεί πλέον χαμηλότερα και από το 1 ευρώ (στο 0,966), με τις απώλειες από την αρχή του έτους να πλησιάζουν το 80%.

Η αξία των συναλλαγών της ημέρας είναι αρκετά μεγάλη, σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, πλησιάζοντας τα 243.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, υπάρχει «ουρά» ανεκτέλεστων εντολών πώλησης δεκάδων χιλιάδων τεμαχίων, χωρίς να υπάρχουν εντολές αγοράς.

Η βορειοελλαδική εταιρεία έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές, καθώς δεν έχει διευκρινίσει ακόμη πώς θα αντιμετωπίσει την κακή πορεία ενός προϊόντος που έχει απορροφήσει μεγάλη επενδυτική δαπάνη, του MAIC, και θα απαιτούσε σημαντικές πρόσθετες δαπάνες για να «περπατήσει» καλύτερα στην αγορά, τη στιγμή που η MLS βαρύνεται με αρκετά υψηλό δανεισμό, κυρίως από ομολογιακά δάνεια.

Ενώ παραμένει αδιευκρίνιστη η στρατηγική που θα ακολουθήσει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια και πώς θα διασφαλίσει τη χρηματοδότησή της, την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί κορυφαίο στέλεχος της MLS, γεγονός που ενέτεινε τις ανησυχίες για την πορεία της εταιρείας.

Όπως έγραψε νωρίτερα το BusinessDaily.gr, πρόκειται για τον Ιωάννη Ζάννα, Γενικός Διευθυντή και Mέλος του Δ.Σ της εταιρίας με εκτελεστικές αρμοδιότητες, ο οποίος υπέβαλε παραίτηση  από τα καθήκοντά του και αυτή έγινε δεκτή, όπως ανακοινώθηκε από την MLS. Ο 39χρονος κ. Ζάννας ήταν στην MLS από το 2008, ενώ το 2010 ανέλαβε καθήκοντα Financial Manager και από τον Ιανουάριο του 2012 ήταν Επιχειρησιακός Διευθυντής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η MLS Πληροφορική αναφέρει ότι «η αποχώρηση του κ. Ι. Ζάννα έγινε για καθαρά προσωπικούς λόγους και η εταιρία του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του επαγγελματικά βήματα. Η εταιρία δηλώνει ότι, πέραν τούτου, δεν υφίσταται θέμα παραίτησης διοικητικών στελεχών».

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η εταιρεία πλήρωσε κανονικά τους τόκους ομολόγου στις 25 Οκτωβρίου, ενώ έχει μπροστά της μια ακόμη πληρωμή κουπονιού στις 29 Νοεμβρίου. Τα ομόλογα της MLS αξιολογούνται από την ICAP με βαθμό C.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MLS: Δύο νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο

Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών και εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο νέων μελών, των κυρίων Χωματά Δημήτριο και Ρούσσο Ευστάθιο, οικονομολόγων με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων.