Φώτο: Mls

Ανοδική αντίδραση της MLS, συμφωνία 442.000 ευρώ με Κύπρο

Μετά τη νέα πτώση στο άνοιγμα, η μετοχή της MLS Πληροφορική ανέκτησε το χαμένο έδαφος και κερδίζει περίπου 7%. Συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου για προμήθεια αξίας 442.000 ευρώ.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση, μετά τις μεγάλες πιέσεις που είχε δεχθεί χθες, σημειώνει η μετοχή της MLS Πληροφορική, που κέρδιζε γύρω στις 13.00 περίπου 7% και ξεπερνούσε το επίπεδο του 1 ευρώ, φθάνοντας στο 1,03. Η μετοχή έδειξε έντονη μεταβλητότητα, καθώς στο άνοιγμα υποχώρησε έως το 0,75 ευρώ, για να ανακάμψει στη συνέχεια.

Μετά τη χθεσινή πτώση κατά 30%, η μετοχή της MLS είχε χάσει σχεδόν 80% από την αρχή του έτους, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία στην προώθηση του MAIC και για τη χρηματοοικονομική της θέση.

Νωρίτερα σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με το υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου. Συγκεκριμένα, η MLS επικράτησε σε διαγωνισμό που προκήρυξε το εν λόγω υπουργείο, το οποίο και ανέθεσε στην εταιρεία το έργο, δεδομένου ότι πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Αναλυτικά, η MLS ανέλαβε την προμήθεια και συντήρηση καταρχήν 3.700 tablets για το ποσό των 442.100,00 ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό θα παραδοθεί εντός διμήνου.

Η MLS επιπρόσθετα για το διάστημα της σύμβασης (12 μήνες) θα προμηθεύει το υπουργείο με tablets για όποιες νέες ανάγκες προκύπτουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάει πίσω το πόρισμα ελέγχου στον ισολογισμό της MLS

Η περαιτέρω καθυστέρηση στον Έλεγχο, οφείλεται στην εκτίμηση που προέκυψε τελευταία να ληφθούν υπόψη, μεταξύ άλλων και στοιχεία μελλοντικών πωλήσεων όπως αυτά αποτυπώνονται στο νέο Business Plan 2021-2025.