ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
FASTIGHETS AB BALDER
Φώτο: FASTIGHETS AB BALDER

Σουηδικός κολοσσός στην Premia ως στρατηγικός εταίρος με 17%

Το χαρτοφυλάκιό της FASTIGHETS AB BALDER που απέκτησε πρόσφατα το 17,22% του μετοχικού κεφαλαίου της Premia, ανέρχεται σε 16,3 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει 1.458 επενδυτικά ακίνητα και είναι επίσης ιδιοκτήτης 60 ξενοδοχείων.

Δυναμική είσοδο στην αγορά της Ελλάδας έκανε ο σουηδικός κολοσσός του real estate FASTIGHETS AB BALDER. Απέκτησε το 17,22% των μετοχών της Premia που πρόσφατα ολοκλήρωσε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της,  αναλαμβάνοντας τον ρόλο του στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία ακινήτων.

Η FASTIGHETS AB BALDER εδρεύει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην εξαγορά, ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων. Διαθέτει παρουσία σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες καθώς και σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία. Το χαρτοφυλάκιό της, αξίας €16,3 δισ. περίπου, αποτελείται από οικιστικά κυρίως αλλά και εμπορικά ακίνητα, σε αναλογία 60% - 40% περίπου. Στις 30/06/2021 είχε υπό την ιδιοκτησία της 1.458 επενδυτικά ακίνητα, με συνολική ενοικιαζόμενη επιφάνεια 4,8 εκ. τετραγωνικά μέτρα. Παράλληλα, η FASTIGHETS AB BALDER είναι ιδιοκτήτης και 60 περίπου ξενοδοχείων, όντας ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στην Σουηδία.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της FASTIGHETS AB BALDER επικεντρώνεται στην μακροπρόθεσμη ιδιοκτησία, στην δημιουργία σταθερών επαναλαμβανόμενων ταμειακών ροών καθώς και στην ικανοποίηση πελατών αλλά και εργαζομένων. Η επενδυτική της στρατηγική στοχεύει τα μεγάλα αστικά κέντρα αφού το 80% περίπου του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου βρίσκεται σε πρωτεύουσες και μεγαλουπόλεις.

H εταιρεία απασχολεί παραπάνω από 800 εργαζομένους και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Είναι άξιo αναφοράς η σταθερά ανοδική πορεία που ακολουθεί από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, καταγράφοντας ετήσια αύξηση κατά περίπου 30%.

Ιδρυτής, βασικός μέτοχος και CEO της FASTIGHETS AB BALDER είναι ο κ. Erik Selin. Ο κ. Selin διαθέτει επιτυχημένη διαδρομή περίπου 30 χρόνων στον τομέα του Real Estate. Θεωρείται αυθεντία του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο και συγκαταλέγεται στην λίστα του περιοδικού Forbes.

Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης Πρόεδρος του Δ.Σ. της PREMIA PROPERTIES δήλωσε πως «αποτελεί μεγάλη μας τιμή αλλά και παράλληλα τεράστια ευκαιρία, η ένταξη ενός στρατηγικού επενδυτή, ενός κολοσσού του ευρωπαϊκού Real Estate όπως η εταιρία FASTIGHETS AB BALDER, στην PREMIA PROPERTIES. Η εμπειρία, η τεχνογνωσία αλλά και η δυναμική της FASTIGHETS AB BALDER αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην εταιρεία μας αλλά και να επιταχύνουν την υλοποίηση των στόχων μας. Ανυπομονούμε με χαρά να ξεκινήσει αυτή η νέα συνεργασία, και εγώ προσωπικά ευχαριστώ τον Erik Selin για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε».

Ο κ. Erik Selin απο την πλευρά του δήλωσε ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη νέα επένδυσή μας στην PREMIA PROPERTIES. Γνωρίζοντας τον Ηλία Γεωργίαδη, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά από τον χώρο του Real Estate στην Σουηδία, εμπιστευόμαστε το όραμα του και την επιτυχημένη στρατηγική που ακολουθεί τόσα χρόνια στις επιχειρήσεις του. Με γνώμονα αυτό, επιλέξαμε την PREMIA PROPERTIES, μια εταιρεία με μεγάλη δυναμική και εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία, αλλά και μια αγορά όπως η Ελλάδα, η οποία σήμερα διαθέτει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην απόκτηση ακινήτου αποθηκών στον Ασπρόπυργο προχώρησε η Premia

Το ακίνητο έχει εμβαδόν 9.443 τ.μ. επί οικοπέδου επιφάνειας 22.995 τ.μ. και είναι μισθωμένο στην εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης η οποία λήγει το 2029. Στα 5 εκατ. ευρώ το τίμημα της εξαγοράς.