ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
reyma-energeia
Φώτο: Shutterstock

ΔΕΔΔΗΕ: Τρέχουν οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου μετά τις πυρκαγιές

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, 690 άτομα συνεχίζουν τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν πανελλαδικά από τις πυρκαγιές.

Προχωράει η αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, με τον ΔΕΔΔΗΕ να αναφέρει πως ήταν τεράστιες οι ζημιές που προκλήθηκαν. Μέχρι το βράδυ υπολογίζεται πως βρίσκονται 80 υποσταθμοί ανενεργοί λόγω των ζημιών επηρεάζοντας 10.000 πελάτες.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες περιοχές επηρεάστηκαν 9 γραμμές Μέσης Τάσης με μήκος 158 χλμ και Δίκτυο Χαμηλής Τάσης μήκους 396 χλμ με 450 υποσταθμούς και συνολικό αριθμό πελατών 60.000. Ειδικότερα καταστράφηκαν 1.000 στύλοι, 15 χλμ εναέριου Δικτύου Μέσης Τάσης, 34 χλμ Δικτύου Χαμηλής τάσης και 20 Υποσταθμοί. 

Όλες οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ (συνεργεία του και εργολάβοι) που φτάνουν τα 690 άτομα συνεχίζουν, όπως αναφέρει η εταιρεία, πυρετωδώς τις εργασίες για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας πανελλαδικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Ειδικότερα, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών την Τρίτη 3 Αυγούστου, με  σειρά χειρισμών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ κατάφερε να επανηλεκτροδοτήσει περίπου 22.000 πελάτες.

Έως την Τετάρτη 4 Αυγούστου αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών στη Βαρυμπόμπη, ωστόσο στις 5 και 6 Αυγούστου η αναζωπύρωση της φωτιάς προκάλεσε εκ νέου μεγάλες καταστροφές στο Δίκτυο της περιοχής αλλά και σε Θρακομακεδόνες, Αφίδναι, Αγ.Στέφανος, Βασιλικά Κτήματα, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Ροδόπολη,  Δροσοπηγή, Κρυονέρι και Μαλακάσα.

Στις 6 Αυγούστου οι υποσταθμοί που ήταν ανενεργοί λόγω των ζημιών στο Δίκτυο, ήταν 250 επηρεάζοντας την ηλεκτροδότηση 38.000 πελατών, στις 7 Αυγούστου ήταν 157 επηρεάζοντας 22.000 πελάτες, χθες ήταν 102 επηρεάζοντας 14.000 και σήμερα 9 Αυγούστου έως το βράδυ εκτιμάται ότι θα είναι 80, επηρεάζοντας 10.000 πελάτες.

Ειδικά για την περιοχή της Αττικής, σημειώνεται ότι χάρη στην ετοιμότητα και στην πλήρη επιφυλακή όλων των συνεργείων του, έως αυτή την ώρα έχει επανηλεκτροδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των πελατών στις περιοχές Τατόι, Κρυονέρι, Σταμάτα, Αφίδναι, Μαλακάσα, Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο. Έως αύριο Τρίτη προβλέπεται η αποκατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος των πελατών στη Δροσοπηγή και στους Θρακομακεδόνες ενώ για την Ιπποκράτειο Πολιτεία συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες με ενισχυμένο τεχνικό προσωπικό επανηλεκτροδοτώντας συνεχώς νέους πελάτες και με την εκτίμηση ότι έως το  τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ