Φώτο: Shutterstock

Στις ΗΠΑ ταξιδεύουν τα κρητικά προϊόντα

Πρόγραμμα προώθησης προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ της Κρήτης στις ΗΠΑ, από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων του νησιού. Τριετής η διάρκεια του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ επιχειρούν να κάνουν τα κρητικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), στο πλαίσιο των ενεργειών του για την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, θα υλοποιήσει πολυπρόγραμμα προώθησης των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) της Κρήτης στην αγορά των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, τα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος με τον διακριτικό τίτλο GOLD QUALITY είναι τυροκομικά, μέλι και προϊόντα μελισσοκομίας, ελαιόλαδο, παξιμάδι και αρτοποιήματα, κρασί και ξύδι.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 80% από την ΕΕ, περιλαμβάνει δράσεις όπως την προβολή σε διεθνείς εκθέσεις, Β2Β συναντήσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και workshops, δημιουργία προωθητικού video και προβολή του σε τηλεοπτικά κανάλια των ΗΠΑ, έντυπες διαφημιστικές καταχωρήσεις, φυλλάδια, καμπάνιες σε κοινωνικά δίκτυα, cooking shows, δημιουργία ιστοσελίδας κ.ά.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος ορίζει ως πρώτη δράση την προβολή των επιλέξιμων προϊόντων στη Διεθνή Έκθεση WINTER FANCY FOOD SHOW, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου 2020 στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων, οι ΗΠΑ αποτελούν σταθερά έναν από τους κυριότερους αγοραστές των κρητικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών και οι κρητικές εξαγωγές, παρά τις αντιξοότητες και τις μεγάλες προκλήσεις που εμφανίζει η συγκεκριμένη αγορά, παρουσιάζουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, «με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα συντονίσει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, δίνεται μία τεράστια ευκαιρία ενίσχυσης των κρητικών εξαγωγών στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ. Τα επόμενα τρία χρόνια οι Κρήτες εξαγωγείς, που έχουν ήδη παρουσία στην αμερικανική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει η δίοδος και στις επιχειρήσεις που μέχρι τώρα δεν πραγματοποιούσαν εξαγωγές στη συγκεκριμένη αγορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για reverse split και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποφασίζει η ΝΙΚΑΣ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 10.000.000,08 ευρώ θα συζητήσει η γενική συνέλευση των μετόχων της Νίκας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρισμα - κόλαφος για τις πρακτικές των αδελφών Δομαζάκη στην Creta Farms

Σχεδόν 3 εκατ. ευρώ είχαν πάρει οι βασικοί μέτοχοι από την εταιρεία κατά παράβαση του νόμου περί Α.Ε., «φέσι» 8,6 εκατ. ευρώ από εταιρεία δικών τους συμφερόντων. Προς αναμόρφωση του ισολογισμού της εισηγμένης.