ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

ΕΧΑΕ: Από 1/1 επιτελική διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου η Γ. Μουρλά

Παράλληλα, αναλαμβάνει καθήκοντα εσωτερικού ελεγκτή της εταιρείας, μετά την αποχώρηση του κ. Νικόλαου Μπαρλίγκα, λόγω συνταξιοδότησης, την 31.12.2021.

Την ανάληψη νέας θέσης από την κ. Γεωργία Μουρλά, ως επικεφαλής της επιτελικής διεύθυνσης εσωτερικού ελέγχου ανακοίνωσε η ΕΧΑΕ. Η κ. Μουρλά θα αναλάβει επίσης καθήκοντα εσωτερικού ελεγκτή, σε αντικατάσταση του κ. Μπαρλίγκα, ο οποίος συνταξιοδοτείται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Εταιρεία «Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών» σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4706/2020 και των σχετικών εγκυκλίων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι, με την από 25.10.2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Ελέγχου, από 1.1.2022, η κα Γεωργία Μουρλά ορίζεται ως Επικεφαλής της Επιτελικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου του Ομίλου και παράλληλα, αναλαμβάνει καθήκοντα Εσωτερικού Ελεγκτή της Εταιρείας, μετά την αποχώρηση του κ. Νικόλαου Μπαρλίγκα, λόγω συνταξιοδότησης, την 31.12.2021.

Η κα Μουρλά εργάζεται στον Όμιλο από το 2011 σε θέσεις ευθύνης και, από τον Ιανουάριο του 2020, κατέχει τη θέση της Αναπληρώτριας Επιτελικής Διευθύντριας Σχέσεων με Εκδότριες.

Πριν από την ένταξή της στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, εργάστηκε για περισσότερα από 25 χρόνια σε εταιρείες παροχής ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και διετέλεσε Εταίρος της PricewaterhouseCoopers, επί σειρά ετών.

Η κα Μουρλά είναι απόφοιτος του King's College, University of London, διαθέτει την πιστοποίηση του Ορκωτού ελεγκτή του Institute of Chartered Accountants of England and Wales και είναι Ορκωτός ελεγκτής-λογιστής, μέλος (σε αναστολή) του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών Ελλάδος.

Ο Όμιλος ευχαριστεί θερμά τον κ. Μπαρλίγκα για την πολυετή προσφορά του από σημαντικές θέσεις ευθύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Στις 11 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή

Δικαιούχοι του μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι μερίδες πελάτη ή πελατείας εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) κατά την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 1,95 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ για το πρώτο τρίμηνο

Kατά το 1ο τρίμηνο του 2021 η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 74,9 εκ. ευρώ, μειωμένη κατά 11,7% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2020. Η μέση κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς μειώθηκε κατά 2%.