ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Λουξ

Λουξ: Σχεδιάζουμε τις διαδικασίες ομαλής διαδοχής

Τις διαδικασίες για την ομαλή διαδοχή σχεδιάζει η εταιρεία Λουξ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Πλάτωνα Μερλαφέκα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 1st Family Business.

Την επόμενη μέρα για την ομαλή διαδοχή της σχεδιάζει η Λουξ, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 1st Family Business, στο οποίο η Λουξ έλαβε μέρος ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οικογενειακής επιχείρησης.

Ειδικότερα, η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, αντιπρόεδρος της Λουξ, εστίασε στα πλεονεκτήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, καθώς αφενός συνεισφέρουν σημαντικά στη δυναμική της συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας και αφετέρου «κερδίζουν» την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού χάρη στη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας μαζί του.

«Είμαστε υπερήφανα μέλη της πρωτοβουλίας 'ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ' και πιστεύουμε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι ευέλικτες και λειτουργούν με πολύ χαμηλότερα κόστη», επεσήμανε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τονίζοντας παράλληλα ότι η Λουξ σχεδιάζει από τώρα τις διαδικασίες για την ομαλή διαδοχή της ανασυντάσσοντας τις δομές και την εταιρική της διακυβέρνησή.

Τέλος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η περιορισμένη δυνατότητα προσήλωσης στους εταιρικούς στόχους, λόγω του οικονομικού και φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά και οι δομικές αδυναμίες είναι μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Λουξ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζημίες και αρνητικά ίδια κεφάλαια εμφάνισε η ΚΡΕΚΑ για το εννεάμηνο

Το τρίτο τρίμηνο δεν υπήρξε κάποια νέα εξέλιξη σχετικά με το αίτημα της εταιρίας στην doValue Hellas, διαχειρίστρια των τραπεζικών οφειλών της εταιρείας, για τη ρύθμιση των τραπεζικών της οφειλών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μύλοι Λούλη: Στα 154 εκατ. ευρώ ο τζίρος το εννεάμηνο με άλμα 61,6%

Σημαντική ενίσχυση κατέγραψε και η κερδοφορία της εταιρείας καθώς τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 9.576.715 ευρώ σημειώνοντας άνοδο 52,59% σε επίπεδο ομίλου έναντι της περασμένης χρονιάς. Ενισχύθηκαν κατά 203,8% τα EBIT στο εννεάμηνο.