Φώτο: Λουξ

Λουξ: Σχεδιάζουμε τις διαδικασίες ομαλής διαδοχής

Τις διαδικασίες για την ομαλή διαδοχή σχεδιάζει η εταιρεία Λουξ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Πλάτωνα Μερλαφέκα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 1st Family Business.

Την επόμενη μέρα για την ομαλή διαδοχή της σχεδιάζει η Λουξ, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 1st Family Business, στο οποίο η Λουξ έλαβε μέρος ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οικογενειακής επιχείρησης.

Ειδικότερα, η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, αντιπρόεδρος της Λουξ, εστίασε στα πλεονεκτήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, καθώς αφενός συνεισφέρουν σημαντικά στη δυναμική της συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας και αφετέρου «κερδίζουν» την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού χάρη στη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας μαζί του.

«Είμαστε υπερήφανα μέλη της πρωτοβουλίας 'ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ' και πιστεύουμε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι ευέλικτες και λειτουργούν με πολύ χαμηλότερα κόστη», επεσήμανε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τονίζοντας παράλληλα ότι η Λουξ σχεδιάζει από τώρα τις διαδικασίες για την ομαλή διαδοχή της ανασυντάσσοντας τις δομές και την εταιρική της διακυβέρνησή.

Τέλος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η περιορισμένη δυνατότητα προσήλωσης στους εταιρικούς στόχους, λόγω του οικονομικού και φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά και οι δομικές αδυναμίες είναι μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Λουξ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το ελληνικό αβοκάντο ταξιδεύει στις αγορές της Ευρώπης και των Αραβικών χωρών

Η παραγωγή αβοκάντο που καλλιεργείται στα Χανιά, ανέρχεται στους 30 τόνους, με τη μισή να καταναλώνεται εντός των συνόρων και η άλλη μισή να εξάγεται στις διεθνείς αγορές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνική εταιρία προστατεύει με «έξυπνο» τρόπο την αγροτική παραγωγή

Κεντρική ιδέα ήταν η ανάγκη εξεύρεσης αξιόπιστων καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που θα απευθύνονται σε μια πολύ παραδοσιακή βιομηχανία με τεράστιες κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις, τη βιομηχανία τροφίμων.