ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Λουξ

Λουξ: Σχεδιάζουμε τις διαδικασίες ομαλής διαδοχής

Τις διαδικασίες για την ομαλή διαδοχή σχεδιάζει η εταιρεία Λουξ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Πλάτωνα Μερλαφέκα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 1st Family Business.

Την επόμενη μέρα για την ομαλή διαδοχή της σχεδιάζει η Λουξ, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου 1st Family Business, στο οποίο η Λουξ έλαβε μέρος ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα οικογενειακής επιχείρησης.

Ειδικότερα, η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, αντιπρόεδρος της Λουξ, εστίασε στα πλεονεκτήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, καθώς αφενός συνεισφέρουν σημαντικά στη δυναμική της συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας και αφετέρου «κερδίζουν» την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού χάρη στη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας μαζί του.

«Είμαστε υπερήφανα μέλη της πρωτοβουλίας 'ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ' και πιστεύουμε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι ευέλικτες και λειτουργούν με πολύ χαμηλότερα κόστη», επεσήμανε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τονίζοντας παράλληλα ότι η Λουξ σχεδιάζει από τώρα τις διαδικασίες για την ομαλή διαδοχή της ανασυντάσσοντας τις δομές και την εταιρική της διακυβέρνησή.

Τέλος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η περιορισμένη δυνατότητα προσήλωσης στους εταιρικούς στόχους, λόγω του οικονομικού και φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά και οι δομικές αδυναμίες είναι μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Λουξ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Melissa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Melissa Κίκιζας εξαγόρασε το 100% του κεφαλαίου της Terra Creta

«Η είσοδος μας στην κατηγορία του ελαιολάδου σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να μετεξελιχθούμε σε έναν όμιλο που θα προσφέρει σε όλον τον κόσμο, τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής διατροφής», δήλωσε ο CEO της εταιρείας ζυμαρικών, Αλέξανδρος Κίκιζας.
Agrotikos_Oikos_Spyrou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγροτικός Οίκος Σπύρου: Άνοδος σε πωλήσεις και κέρδη εννεαμήνου

Οι πωλήσεις της εταιρείας για το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 10.802.110 ευρώ έναντι 10.399.785 ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο για το 2020, ενώ για το γ' τρίμηνο του 2021 σε 2.367.848 έναντι 2.096.150 για την αντίστοιχη περσινή περίοδο.