ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τεχνική Ολυμπιακή: Περιορισμός των ζημιών προ φόρων για το 9μηνο

Οι προ φόρων ζημίες έφθασαν στα 2,486 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να φθάνει στα 4,867 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων να αγγίζουν τα 258 χιλ. ευρώ.

Ζημιογόνο ήταν το εννεάμηνο για την Τεχνική Ολυμπιακή, καθώς εμφάνισε ζημίες προ φόρων 2,486 εκατ. ευρώ, οι οποίες, όμως, ήταν μειωμένες σε σύγκριση με τις ζημίες 3,807 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει για το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. 

Παράλληα στα 4,867 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο, από 285 χιλ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ στο γ’ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 2,345 εκατ. ευρώ από 75 χιλ. ευρώ. Τα EBIΤDA εννεαμήνου διαμορφώθηκαν σε 258 χιλ. ευρώ από ζημιές 1,372 εκατ. ευρώ και στα 677 χιλ. ευρώ το γ’ τρίμηνο από ζημιές 1,422 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ο κύκλος εργασιών, τα μικτά αποτελέσματα, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT), τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και τα αποτελέσματα προ φόρων (ΕΒΤ) της εννεάμηνης περιόδου 1/1 – 30/09/2021, και τα αντίστοιχα μεγέθη της συγκριτικής περιόδου, καθώς και η μεταβολή τους για το γ΄ τρίμηνο του 2021 και 2020 αντίστοιχα για τον Όμιλο ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ σε ενοποιημένη βάση, διαμορφώθηκαν ως ακολούθως: 

 

Δεν σημειώθηκαν σημαντικές μεταβολές στην δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου κατά το γ’ τρίμηνο του 2021. Εντός του τελευταίου τριμήνου ο Όμιλος δεν έχει λάβει κανένα νέο δάνειο. 

Η Διοίκηση του Ομίλου υλοποιεί, σε σχέση με την εξελισσόμενη πανδημία του COVID-19, μια σειρά ενεργειών, οι οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε όλους τους τομείς λειτουργίας, όπως ενδεικτικά: υγεία και ασφάλεια, διαχείριση προσωπικού, ρευστότητα, προς αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυνητικών κινδύνων. Μετά την πώληση της τουριστικής δραστηριότητας, οι δραστηριότητες του Ομίλου είναι, επί του παρόντος, περιορισμένες και ως εκ τούτου οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας δεν είναι σημαντικές. 

Ο Όμιλος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην επέκταση των δραστηριοτήτων του εντός και εκτός Ελλάδος στην συμμετοχή στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας, στον τουρισμό, στην «πράσινη» ενέργεια και στο Real Estate – Investment and / or Development. Ο Όμιλος στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει σε συνδυασμό με τη τρέχουσα σημαντική ρευστότητα του, επιδιώκοντας την εξεύρεση και εκμετάλλευση επενδυτικών και αναπτυξιακών ευκαιριών στους προαναφερθέντες τομείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ