ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τρία ακίνητα σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη απέκτησε η Premia Properties

Τα ακίνητα λειτουργούν ως φοιτητικές εστίες. Τα συνολικά ετήσια μισθωτικά έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν σε 640 χιλ. ευρώ με υπογεγραμμένες μισθώσεις διάρκειας 20 ετών.

Την υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση δύο αυτοτελών ακινήτων και του δικαιώματος μακροχρόνιας εκμετάλλευσης ενός τρίτου ανακοίνωσε η Premia Properties. Τα ακίνητα λειτουργούν ως φοιτητικές εστίες, βρίσκονται σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, είναι συνολικού εμβαδού 7.764 τ.μ., και αποτελούνται συνολικά από 153 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (serviced apartments).

Το ακίνητο στην Θεσσαλονίκη (επί της οδού Βαλαωρίτου 10) αποτελείται από 85 διαμερίσματα, στην Πάτρα (κέντρο της πόλης) αποτελείται από 49 διαμερίσματα και στην Αθήνα (Κυψέλη) από 19 διαμερίσματα. Τα συνολικά ετήσια μισθωτικά έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν σε €640 χιλ. με υπογεγραμμένες μισθώσεις διάρκειας 20 ετών. Με την ενεργοποίηση της ως άνω συμφωνίας, η Premia Properties  θα διαθέτει 211 διαμερίσματα έχοντας σαν στόχο τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου 1.000 διαμερισμάτων μέχρι και το 2026.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία, σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει με συνέπεια και αποφασιστικότητα σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων με ισχυρούς εταιρικούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις. Στόχος είναι η επίτευξη υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της καθώς και η διαχείριση του επενδυτικού κινδύνου με διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου επενδύοντας σε έναν ακόμη κλάδο του real estate με εξαιρετικές προοπτικές.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η Premia Properties προχώρησε στην δεύτερη συναλλαγή εντός του 2021 στον κλάδο των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων σε τρεις πόλεις. Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη και λειτουργία στην Ελλάδα φοιτητικών κατοικιών αντάξιων με αυτές που λειτουργούν με επιτυχία σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στέγασης στους φοιτητές της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Απόκτηση ακινήτου σε Παιανία για πάρκο βιοτεχνολογίας

Τα ετησιοποιημένα μισθωτικά έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε 1,5 εκατ. ευρώ και σταδιακά μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης τέλος του 2023 θα διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την απόκτηση ακινήτου στον Πειραιά ανακοίνωσε η Premia Properties

Το ακίνητο είναι συνολικής επιφάνειας 3.600 τ.μ, και αποτελείται από 58 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, με το κόστος της συναλλαγής να καλύπτεται από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε γίνει τον Ιούλιο.