ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Φωτο: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Σπ. Θεοδωρόπουλος - EOS Capital επενδύουν στην «Ελληνικοί Χυμοί»

Η εταιρεία με μηδενικό δανεισμό το 2020 είχε τζίρο που ξεπέρασε τα 22 εκατ. ευρώ ενώ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας. Έντονη δραστηριότητα και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Σε κατ' αρχήν συμφωνία με την εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί προχώρησαν ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και το επενδυτικό κεφάλαιο EOS Capital Partners, το οποίο διαχειρίζεται ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση θα συνεργαστούν για την από κοινού συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ενώ τονίζεται ότι η εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά χυμών από το 2003 με τις ετικέτες χυμών, Viva, Belo και Viva Slim

H «Ελληνικοί Χυμοί» ιδρύθηκε στη Λάρισα το 2003 και διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας σε ιδιόκτητο χώρο 20 στρεμμάτων. Πρόκειται για εγκαταστάσεις 13.500 τ.μ. ενώ το εργοστάσιο καλύπτει επιφάνεια 5.600 τ.μ. Η εταιρεία είναι γνωστή στην αγορά με τους χυμούς Viva και Belo, ενώ έχει πολύ έντονη δραστηριότητα στην κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Ο κύκλος εργασιών της «Ελληνικοί Χυμοί» διαμορφώθηκε σε 22,62 εκατ. ευρώ το 2020 και τα καθαρά προ φόρων κέρδη της σε 4,22 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για εταιρεία με μηδενικό δανεισμό. 

Σε έναν από τους πλέον δραστήριους «παίκτες» της εγχώριας αγοράς τροφίμων έχει αναδειχθεί ο κ. Θεοδωρόπουλος ο οποίος μετά την πώληση της Chipita στη Mondelez, δεν έχει δείξει καμία διάθεση να «αποσυρθεί» αντιθέτως. Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρεία συμφερόντων του, η Cryred Investments είχε ανακοινώσει πως το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα και έμμεσα στη ΝΙΚΑΣ , διαμορφώθηκε σε περίπου 98,86%. Στις 21 Ιανουαρίου, η Cryred Investments είχε προχωρήσει σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των κοινών μετοχών της Νίκας.

Το καλοκαίρι αγόρασε το 21,6% της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ μετά την πώληση του ποσοστού που κατείχε η CVC Capital μέσω της ΔΕΛΤΑ στην οικογένεια Χατζάκου. Η ΔΕΛΤΑ πούλησε συνολικά το 43,2% που είχε στην ΜΕΒΓΑΛ στην οικογένεια Χατζάκου με τον κ. Θεοδωρόπουλο να παίρνει το 21,6% και να μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο της γαλακτοβιομηχανίας ως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος είναι μέτοχος και σε άλλες εταιρείες του κλάδου τροφίμων, όπως  στη  Wonderplant με αντικείμενο την υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca Cola 3Ε: Επενδύει 17 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του νερού ΑΥΡΑ

Επίσης, η εταιρεία θα υλοποιήσει στοχευμένο πλάνο για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου που έχει βραβευθεί για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων και χρησιμοποιεί ενέργεια ανανεώσιμες πηγές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο ανθρακούχο νερό επενδύει 2 εκατ. η ΖARO'S

Με σκοπό την Ενίσχυση της παραγωγής της σε ανθρακούχο νερό για να μπορέσει να απαντήσει στην αυξημένη ζήτηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία νέας μονάδας δυναμικότητας 13.000 φιαλών ανά ώρα.